Selectionerul Victor Piturca a spus luni seara, la emisiunea Nasul, de la B1 TV, ca suporterii Stelei nu sint vinovati de scandarile de la meciul cu Belarus. Antrenorul nationalei crede ca exista grupuri restrinse de scandalagii, influentate sa creeze atmosfera proasta in jurul primei reprezentative. Piti este multumit de randamentul tricolorilor.

Cind toti oficialii FRF ii acuza pe suporterii Stelei, Victor Piturca a marturisit ca nu este suparat pe galeria ros- albastrilor, pentru huiduielile si injuriile cu care tricolorii au fost tratati simbata seara. "Am vazut meciul cu Belarus de doua ori. Publicul din Ghencea sustinea echipa. Au fost doar grupulete de pusti care scandau impotriva jucatorilor. Eu cunosc galeria Stelei. Acolo sint oameni civilizati", a explicat Piti.

Antrenorul nationalei spune ca toate scandarile ar fi, de fapt, parte dintr-un complot, care are scopul de a strica atmosfera in jurul nationalei. "Si in primul mandat am avut astfel de probleme. Am si acum, pentru ca sint grupulete 10-15 turbulenti, influentati probabil, care fac atmosfera proasta. Si daca ne calificam, tot vom fi vinati".

Tehnicianul a analizat jocul primei reprezentative din partida cu Belarus si s-a declarat multumit de exprimarea tricolorilor. "A fost un joc bun, in viteza. Olanda a jucat defensiv cu Belarus, noi am evoluat ofensiv. Spre lauda lor, jucatorii au luat meciul in serios si au fost in priza pina la sfirsit".

Piti este convins ca mutarea surpriza a lui Chivu, pe post de mijlocas la inchidere a fost inspirata: "I-a facut placere si lui sa evolueze acolo". Afirmatia a fost sustinuta chiar de capitanul tricolorilor: "Eu am mai jucat la inchidere. In prima repriza mi-a fost mai greu, pentru ca eram cam singur. In partea a doua, Rosu a primit sarcina de la domnul Piturca sa stea linga mine si jocul a mers foarte bine".

"Mutu s-a schimbat"

Selectionerul a urmarit atent partida cu Belarus, pentru a vedea daca Adrian Mutu i-a insultat pe suporteri. "Mutu nu a reactionat, cu scopul de a jigni. L-am vazut intorcindu-se de la galerie si in drum spre banca a murmurat ceva. In nici un caz nu i-a injurat pe suporteri", a spus Piti, care admite ca Mutu nu mai e acelasi: "Am observat ca s-a schimbat fantastic de mult. Atitudinea lui este cu totul alta".

MIRCEA SANDU (presedinte FRF):" Cei care au injurat nu erau din galerie. Acei oameni sint niste tineri actori, orchestrati de niste mascarici. Vad ca Piti e atacat pe toate fronturile, dar este sustinut de federatie."

Delegati de UEFA

Mircea Sandu va fi delegat UEFA la cel mai important meci din grupa A a Ligii Campionilor, Chelsea - Barcelona, care va avea loc pe 18 octombrie. "Nu vreau sa ma laud, dar iata ca UEFA apreciaza fotbalul romanesc", a spus Sandu. Directorul general Ionut Lupescu va fi prezent in aceasta seara, in calitate de observator, la partida Slovacia - Germania, din preliminariile Euro 2008.

Are clauza de reziliere

Agentia de presa NewsIn a publicat ieri un interviu cu selectionerul, in care acesta a dezvaluit ca ar fi fost demis in cazul in care nationala ar fi pierdut meciul din Albania. Presedintele FRF a negat acest lucru: "Pleca doar daca ar fi vrut el. Daca il dam afara, ar trebui sa-i platim o suma de bani, iar daca ne paraseste el, e invers".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.