Astazi este programata o noua etapa in calificarile pentru Campionatul European ce va avea loc in 2008 in Austria si Elvetia. In grupa preliminara G, din care face parte si reprezentativa "tricolora", Olanda si Bulgaria au sanse foarte mari de a-si mai trece in cont inca trei puncte, data fiind diferenta de valoare existenta intre ele si adversarele pe care le intalnesc in aceasta seara.

Astfel, reprezentativa lui Marco Van Basten infrunta pe teren propriu nationala Albaniei, care este una agresiva, dar limitata din punct de vedere tehnico-tactic, in timp ce Bulgaria intalneste in deplasare modesta echipa a Luxemburgului. In fine, tot in grupa G se mai intalnesc astazi Belarus si Slovenia, intr-un meci in care nici o formatie n-are voie sa mai faca un pas gresit daca vrea sa mai spere la o eventuala calificare la Europene.

Van Basten nu-i cunoaste pe albanezi

Selectionerul Olandei, Marco Van Basten, a recunoscut ca are putine informatii despre adversara din aceasta seara a echipei sale, Albania. "Albania si fotbalul albanez imi sunt necunoscute. Stiu totusi ca au un antrenor cunoscut si experimentat, pe croatul Otto Baric", a declarat tehnicianul "portocalei mecanice" pentru site-ul "albaniasoccer.com". Chiar daca nu va putea conta in acest joc pe mai multi atacanti din lot, si anume Venegoor of Hesselink, Klas-Jan Huntelaar si Dirk Kuyt, Van Basten nu ia in calcul nici o alta varianta in afara victoriei. In acest sens, selectionerul olandez va folosi impotriva albanezilor tripleta ofensiva Ryan Babel, Robin Van Persie si Arjan Robben.

In alta ordine de idei, Marco Van Basten a fost criticat de managerul formatiei engleze FC Liverpool, Rafael Benitey, din cauza ca nu i-a permis lui Dirk Kuyt sa paraseasca lotul si sa se intoarca in Anglia pentru a se trata in urma accidentarii la glezna suferite in cadrul partidei de la Sofia, cu Bulgaria. Totodata, Benitez a cerut ca federatiile nationale sa plateasca jumatate din salariile jucatorilor in cazul in care se accidenteaza in partidele echipelor nationale ale tarilor lor, cerere care nu este insa pe placul sefilor de la FIFA si UEFA.

Clasamentul grupei G

1. Romania 3 2 1 0 7-3 7
2. Olanda 3 2 1 0 5-1 7
3. Bulgaria 3 1 2 0 6-3 5
4. Slovenia 2 1 0 1 2-3 3
5. Albania 2 0 1 1 2-4 1
6. Belarus 3 0 1 2 3-8 1
7. Luxemburg 2 0 0 2 0-3 0

Programul meciurilor din Grupa G

Ora 19.00, Minsk: Belarus - Slovenia
Ora 21.15, Luxembourg: Luxemburg - Bulgaria
Ora 21.30, Amsterdam: Olanda - Albania ( TV Sport)
Romania sta.

Urmatoarele meciuri (24 martie 2007)

Olanda - Romania
Luxemburg - Belarus
Albania - Slovenia


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.