Remiza cu Bulgaria, 2-2, de la Constanta, i-a determinat pe liderii nationalei sa-i ceara lui Piturca un alt stadion pe care sa se joace. Atunci a fost invocat ghinionul pentru cele doua reusite ale oaspetilor. Acum, dupa 3-1 cu Belarusul, se vrea, din nou, o schimbare. Nu din cauza nesansei, ci pentru ca fanii bucuresteni au huiduit si injurat prima reprezentativa.

E clar ca Adrian Mutu nu merita sa fie injurat si insultat pentru prestat ia de simbata seara. Marcase un gol si, pina la urma, isi sparsese capul pentru Romania pe terenul de fotbal. Discutia ramine valabila si pentru restul jucatorilor luati la ochi: Coman, Tamas, Petre, Chivu, Niculescu. E clar ca au fost manifestarile stelistilor impotriva rivalilor care sint sau au fost in tabara celor de la Rapid sau Dinamo.

Un lucru e cert: in Bucuresti, se injura cel mai tare si cel mai rau. In tara, fie la Craiova, fie la Timisoara sau Constanta, nemultumirile au fost exprimate ceva mai subtil pina acum. Nu s-a pomenit nimic despre Consuelo si nici nu s-a aruncat cu pietre. Dar, ceea ce conteaza, este ca si acolo s-a cuibarit frustrarea.

Daca nu s-a auzit, asta nu inseamna ca nu a existat. Tricolorii, oricit de sensibili ar fi, trebuie sa inteleaga ca orice pasa gresita inseamna inca o rabufnire de orgoliu a suporterilor. Un motiv in plus de huiduieli si de rafuieli pentru ei. Dupa sase ani de privit la televizor toate turneele finale posibile, nimic nu-i mai poate sensibiliza pe fani decit un succes cu adevarat important.

In plus, pe jucatori nui avantajeaza nici ceea ce se intimpla cu ei in viata de zi cu zi. Suporterul cu asta ramine si nu se teme sa ceara socoteala. Intr-un spatiu al refularii, stadionul, fanii gasesc de cuviinta sa-si aduca aminte de lucrurile urite. Nu sintem de acord cu ei, dar e dreptul lor. Cum e si datoria jucatorilor sa se califice.

Se retrage Gabi Tamas?

Extrem de afectat dupa tratamentul la care a fost supus de catre suporteri, Gabriel Tamas a declarat ieri pentru Realitatea TV ca ia in calcul renuntarea la prima reprezentativa, in cazul in care se va juca din nou pe Ghencea. "Mi s-a spus sa ma duc dupa Hildan. E incredibil! Daca vom mai juca in Bucuresti, eu ma gindesc serios sa renunt la nationala", a spus aparatorul.

CE S-A INTIMPLAT CU MUTU

Faultul

In minutul 68, la un duel aerian cu un fundas advers, atacantul Fiorentinei a cazut pe gazon cu mina la cap. In secundele urmatoare, blitz-urile fotografilor au surprins momentul in care pe fata Briliantului si-a facut loc o dira de singe ce parea ca nu se mai opreste. In coltul dinspre tribuna I, acolo unde, de obicei, sta galeria Stelei, Mutu a primit imediat ingrijiri medicale.

"Sa vina Consuelo!"

La un moment dat, citeva voci din tribuna l-au luat la tinta: "Mutule, du-te la Consuelo! Ea te ingrijeste cel mai bine! Sa vina Consuelo!!!". Vorbele l-au infierbintat imediat pe atacant, care nu s-a abtinut: "Ce vorbiti voi, ba? Pentru voi mi-am spart capul pe teren! Nesimtitilor si muistilor!", vorbe insotite de gesturi sugestive. Tribuna a reactionat si ea, cu injuraturi si jigniri grave: "Mutule, ia-ti cocaina!".

"Nu mai joc!"

Aproape instantaneu, Adrian Mutu a plecat de linga medicul echipei nationale si s-a indreptat catre banca de rezerve, facind semn ca vrea sa fie schimbat. Contrariat, Victor Piturca l-a intrebat pe decar de ce nu mai vrea sa continue. "Am capul spart, nu mai pot", i-a transmis Mutu, asezindu-se pe banca de rezerve. Dupa care, vizibil iritat, a continuat: "Eu imi sparg capul pe teren, iar ei ma injura!!! Cine sint astia?!".

In drumul spre banca de rezerve, Briliantul a facut mai multe gesturi catre tribuna, nu obscene, dar care sa arate clar ca s-a saturat de publicul din Bucuresti. La final, decarul nationalei si-a felicitat colegii pentru victorie, dupa care a tisnit la vestiare fara a saluta publicul.

CRISTI CHIVU: " Si eu am fost injurat. Speram, totusi, sa le readucem bucuria de a vedea nationala. Vom reusi acest lucru atunci cind vom da continuitate rezultatelor pozitive si ne vom califica la un turneu final. Pina atunci, suportam injuraturile."

FLORENTIN PETRE: " M-au injurat, insa important este ca am cistigat. Nu stiu ce vom face mai departe sau unde va evolua nationala. Eu as juca si in Honolulu!"

GHEORGHE HAGI: " E nevoie de unitate. Odata cu rezultatele, va disparea si aceasta raceala dintre spectatori si echipa."

DANI COMAN: " Am fost injurat de fanii stelisti de mama, iar ea e in spital. Nu mai vreau sa aud in viata mea de Ghencea."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.