Cu totii am fost suporterii olandezilor in confuntarea cu Bulgaria. Am sperat intr-o victorie a elevilor lui Marco Van Basten, prin care le-am fi luat fata vecinilor de la Sud de Dunare in lupta pentru calificarea la Europenele din 2008. In cele din urma, n-a iesit chiar asa cum ne-am dorit. Pe de alta parte, insa, nici remiza inregistrata la sfarsitul celor 90 de minute ale partidei Bulgaria - Olanda nu este tocmai rea. Practic, ea pastreaza deschisa lupta intre Olanda, Romania si Bulgaria pentru calificarea la CE 2008.

Partida gazduita de stadionul "Vasil Levski" din Sofia a inceput cum nu se putea mai bine pentru Stoicikov si ai sai. Doar 12 minute trecusera de la primul fluier al arbitrului si Martin Petrov a luat o actiune pe cont propriu, a patruns ca un taifun in careul "portocalelor" si l-a invins pe Van de Sar cu un sut napraznic. Din acest moment si pana la sfarsit jocul a avut aproape un singur sens: spre poarta bulgarilor. Olandezii au atacat non stop, au tras din toate pozitiile insa nu au reusit mai mult in afara golului egalizator. Inscris de Van Persie cu capul. Iar zeita Fortuna nu i-a lasat o clipa din brate pe bulgari, daca tinem cont de faptul ca bara i-a salvat in doua randuri pe acestia de la infrangere, la suturile expediate de Van Persie si Landzaat.

Van Basten: "Meritam sa castigam"

Selectionerul Olandei, Marco Van Basten, crede ca jucatorii sai meritau victoria in meciul de la Sofia si l-a laudat pe atacantul Robin van Persie, care a marcat golul egalizator al "portocalelor". "Cred ca echipa mea are calitate. In prima repriza ar fi trebuit sa jucam mai in viteza, dar am reusit asta dupa pauza. In pofida circumstantelor grele, noi am jucat bine si ne-am creat suficiente ocazii. Ar fi trebuit sa castigam", a declarat selectionerul olandez la sfarsitul jocului. Pana la meciul miercuri cu Albania, Van Basten trebuie sa gaseasca solutii de inlocuire a Kuyt si Huntelaar, care s-au accidentat. "In mod normal noi avem cinci sau sase solutii pentru postul de atacant central, dar acum trebuie sa ne gandim din nou la acest aspect. Am incercat sa-l conving pe Van Nistelrooy sa vina la nationala, dar m-a refuzat", a mai precizat antrenorul "batavilor".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.