Nationala Romaniei revine, in aceasta seara, pe stadionul din Ghencea, arena pe care "tricolorii" au obtinut atatea succese. Selectionerul Victor Piturca este convins ca partida cu Belarus va fi una dificila si va incerca sa-i anihileze pe cei mai importanti jucatori adversi

"Tricolorii" vor juca in aceasta seara o partida extrem de importanta, impotriva selectionatei Belarusului, in cadrul Grupei G de calificare la Campionatul European din 2008. Meciul va incepe de la ora 20.15, pe stadionul Steaua, unde nationala Romaniei revine dupa o lunga perioada.

Selectionerul Victor Piturca declara cu cateva zile inaintea meciului ca Belarusul dispune de jucatori valorosi, cel mai periculos dintre acestia fiind Aleksandr Hleb, unul dintre oamenii de baza de la formatia Arsenal Londra, finalista Ligii Campionilor din sezonul trecut. Jucatorul "tunarilor" poate fi asemanat cu romanul Adrian Mutu, un jucator capabil sa dezechilibreze apararea adversa de unul singur, iar la finalizare are o precizie inspaimantatoare. Tehnicianul "tricolorilor" a precizat faptul ca pentru cea mai importanta piesa a bielorusilor va trebui sa ia masuri speciale de precautie, cea mai probabila fiind utilizarea lui Chivu pe post de inchizator.

Fundasii pe care ii va introduce Piturca in teren ar trebui sa fie foarte atenti si la Maxim Romascenko si Sergei Kornilenko, despre care Razvan Rat a declarat ca nu sunt jucatori slabi, asa cum se vehicula prin presa romana, in urma cu cateva zile. "E clar ca Hleb este cel mai valoros jucator al lor. S-a scris ca Romascenko si Kornilenko sunt jucatori de mana a doua, dar nu este deloc asa. Sa joci in campionatul Rusiei e lucru mare. Rusia nu e Afganistan", a declarat jucatorul lui Sahtior Donetk.

Din pacate, unul dintre titularii lui Piturca a fost nevoit sa paraseasca echipa nationala din cauza unor probleme sciatice. Este vorba despre mijlocasul Sorin Ghionea, care a avut nevoie de un set de analize suplimentare. Conform declaratiilor selectionerului, favorit pentru inlocuirea stelistului a devenit tanarul Radu Stefan, care a demonstrat la echipa sa de club, Dinamo Bucuresti, ca varsta de 19 ani nu reprezinta un impediment pentru a juca fotbal la cel mai inalt nivel. "Mi-a placut foarte mult atitudinea pe care a avut-o la antrenamente Radu Stefan si are mari sanse sa joace. Chiar daca are doar 19 ani, are tupeul necesar sa faca fata atacantilor Belarusului", a declarat Piturca.

Primul "11" cu care Romania ar putea incepe partida impotriva Belarusului ar putea arata astfel: in poarta - Danut Coman, fundasi - Razvan Rat, Radu Stefan, Gabriel Tamas si Valentin Badoi, mijlocasi - Laurentiu Rosu, Cristian Chivu (la inchidere, ar putea fi o varianta benefica pentru anihilarea lui Aleksandr Hleb), Nicolae Dica si Florentin Petre, atacanti - Adrian Mutu si Ciprian Marica.

Aceasta asezare 4-4-2 ar putea surprinde putin, deoarece nu este un stil caracteristic lui Piturca, insa ne demonstreaza faptul ca selectionerul vrea sa fie prudent intr-o partida in care nu-si poate permite sa obtina un rezultat negativ. De altfel, si declaratiile selectionerului bielorus, Iuri Puntus, arata ca ambitia adversarilor din aceasta seara va fi foarte mare. "Scopul nostru este sa obtinem locul doi in grupa si vom face tot posibilul sa invingem Romania", a declarat Puntus.

Brigada de arbitri care va conduce partida dintre Romania si Belarus este din Spania si il va avea la centru pe Alberto Undiano, iar asistenti vor fi Fermin Martinez si Rafael Guerrero Alonso. Arbitrul de rezerva va fi Bernardino Vasquez.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.