Antrenorul, aflat la lansarea cartii "Lucesti", a declarat ca Real Madrid nu mai este echipa care speria pe toata lumea

"Sint convins ca Steaua poate invinge Real Madrid in Liga Campionilor, are capacitatea sa o faca. Real Madrid nu mai este acea echipa de care toata lumea se speria, dar ramine o echipa importanta. Sa speram ca arbitrajul nu va inclina de partea Realului si va da ceva si unei echipe din Est, pentru ca in confruntarile astea intotdeauna echipele din Est au de suferit", a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu a fost invitat, impreuna cu fiul sau Razvan, la lansarea cartii "Lucestii", scrisa de Gheorghe Nicolaescu, dar tehnicianul Rapidului nu a raspuns invitatiei. "Razvan n-a vrut sa vina. A considerat ca nu merita sa fie prezent la acest eveniment, pentru ca nu a realizat nimic important in cariera pina acum. El este viitorul, eu sint cel care mai exist", a explicat Mircea Lucescu absenta fiului sau de la acest eveniment.

Antrenorul formatiei Sahtior a precizat ca nu s-ar fi gindit niciodata ca va veni vremea sa fie scrisa o carte despre el si fiul sau. "Este un lucru deosebit, unic in lumea fotbalului. Daca acest fenomen s-ar fi petrecut in Spania, Anglia, Franta, Italia, cred ca ar fi fost o chestie cu totul si cu totul deosebita. Se petrece in Romania si nu este un lucru atit de usor de acceptat, pentru ca, de obicei, succesul aduce intotdeauna invidie", a spus Lucescu.

Tehnicianul si-a amintit de un episod legat de prima carte scrisa despre el, o autobiografie. "Imi amintesc si cind am scris-o, cind eram la Hunedoara. Necesita o completare, pentru ca se termina cu Razvan mic copil, in care imi spune, dupa ce m-am intors de la Budapesta, unde pierdusem meciul, vazindu-ma suparat: <>. A fost un moment frumos", a relatat Lucescu.

Mircea Lucescu a comentat si fotografia care apare pe coperta cartii "Lucestii", in care el il saruta pe crestet pe Razvan, dupa meciul de la Donetk, in care Rapid a invins Sahtiorul, in grupa G a Cupei UEFA, editia 2005/2006. "Poza de pe carte mi-a adus aminte de un moment placut pentru el si neplacut pentru mine. In viata e greu sa ai un astfel de sentiment, sa te bucuri extraordinar si in acelasi timp sa fii cit se poate de nefericit, de trist pentru ca totusi e munca ta, e profesia ta", a spus Lucescu.

Antrenorul formatiei Sahtior spune ca "este un lucru bun si pozitiv" ca Rednic a spus ca ii datoreaza foarte multe in profesia de antrenor. "Sint convins ca toti cei care au lucrat cu mine au avut mult de cistigat, nu este vorba doar despre Rednic. Vine o virsta la care incepi sa-ti dai seama ca datorezi unuia sau altuia ceva. Rednic a ajuns la aceasta concluzie, acelasi lucru l-a facut si Andone si Sabau si Lupescu, jucatori care, de acum incolo reusesc prin propriile forte", a precizat Lucescu.

Intrebat ce va face daca fiul lui ii va dobori recordurile, Mircea Lucescu a raspuns: "Recordurile sint facute pentru a fi doborite si cu atit mai placute sint acele recorduri doborite de catre propriii tai copii".

La lansarea de carte, care s-a desfasurat la Libraria "Mihail Sadoveanu", au fost prezenti, printre altii, Rica Raducanu, Florea Dumitrache si Mircea Geoana.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.