Propunerea lui Gigi Becali, care este gata sa le puna la dispozitie stadionul Steaua pentru meciurile din Champions League, i-a surprins pe actionarii ciinilor. Acestia au luat in considerare si oferta venita dinspre rivali, chiar daca nu sint prea incintati de idee

Proiectul imposibil, cel ca Dinamo sa-si joace meciurile de-acasa din Champions League pe Ghencea, prinde contur. Gigi Becali a facut ieri o declaratie-soc, spuni nd ca le va permite rivalilor sa joace pe Steaua in eventualitatea patrunderii la masa bogat ilor. Aproape imediat, la sediul clubului, s-au intilnit trei dintre actionarii ciinilor. Nicolae Badea, Cristi Borcea si Vasile Turcu au dezbatut subiectul.

"Este o propunere superba a lui Gigi, care arata ca se poate trece dincolo de rivalitatile istorice dintre noi. Ii multumim, insa vom incerca sa refacem infrastructura noastra", a spus Nicolae Badea. "Luam in considerare si aceasta posibilitate. Daca autoritatile nu ne ajuta, este posibil sa ne gindim serios la ce ne-a propus Gigi", a sunat si declaratia lui Vasile Turcu.

Din cite se pare insa, vorbele lui Nicolae Badea par a fi mai aproape de adevar. Actionarii nu sint foarte dornici ca meciurile ciinilor din Liga sa se joace in fieful actualei campioane. Cu toate acestea, zilele urmatoare va avea loc o sedinta mai mare, la care vor participa toti membrii CA, plus reprezentant i ai Ministerului Administrat iei si Internelor.

Este posibil ca insusi ministrul Vasile Blaga sa ia parte. Desi procentele sint reduse, nu mai pare chiar imposibil ca varianta Ghencea sa fie, pina la urma, solutia.

Asteapta inspectia UEFA

Vasile Turcu a comentat si despre jocurile pe care Dinamo le va disputa in grupele UEFA. "O sa vedem daca o sa jucam in Stefan cel Mare sau pe Lia Manoliu. Probabil ca, zilele viitoare, Cristi Borcea va primi vizita unui oficial care va inspecta arenele. Dupa acest moment o sa luam o decizie", a spus actionarul ciinilor.

Azi, amical cu Sahtior

Dinamo si Sahtior Donetk vor disputa astazi o partida amicala pe stadionul din Stefan cel Mare, cu incepere de la ora 19:00. Miine, ciinii vor da piept cu Sopron, acest joc fiind programat pentru ora 16:00. Initial, aceasta intilnire trebuia sa inceapa la ora 19:00, insa s-a luat decizia de a fi devansata cu trei ore.

Vind mingea de la derby

Dinamo a scos la licitatie, pe site-ul oficial, mingea de la meciul cu Steaua. Balonul cu care Dennis Serban a reusit o faza memorabila in prelungiri, din care s-a marcat unicul gol al intilnirii, va fi vindut, iar cistigul rezultat va fi donat in contul Fundatiei Catalin Haldan. De altfel, marcatorul golului a scris pe ea "un gol in memoria lui Catalin Haldan" si va inmina personal balonul cistigatorului licitatiei. Vinzarile pe site-ul clubului au devenit o traditie in Stefan cel Mare, sumele scoase fiind destul de consistente de-a lungul timpului.

Proiectul Dinamo

Desi pare greu de crezut, este posibil ca stadionul din Stefan cel Mare sa fie gata pina in iulie, cind incepe Liga Campionilor. "Proiectul este aprobat deja, avem tot ce ne trebuie. Mai putin banii, care vin cum vin de la buget", a declarat Marcel Popescu, presedintele CS Dinamo. Arena ar trebui sa sufere transformari capitale.

"Tribuna intii va fi acoperita in totalitate, iar lucrarile aici vor incepe chiar foarte repede. Incepem intr-o saptamina sa punem pilonii. De asemenea, tribuna a II-a va fi inaltata, iar capacitatea totala va fi pe undeva pe la 25.000-27.000 de locuri. Facilitatile pentru presa vor fi gata. Va fi si o parcare supraetajata, care cade in responsabilitatea celor de la fotbal. Totul e sa vina banii la timp", a incheiat chestorul Popescu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.