Un avocat francez care reprezinta "un colectiv national pentru stabilirea adevarului in privinta finalei Cupei Mondiale din 2006" a decis sa apeleze la justitie pentru a contesta validitatea eliminarii lui Zinedine Zidane la meciul disputat in 9 iulie.

Mehana Mouhou a apelat la un tribunal din Paris, insa actiunea sa are putine sanse de reusita. "Eliminarea lui Zinedine Zidane este o decizie de arbitraj si doar instantele sportive pot sa ia o hotarire, nu justitia civila", a declarat Christian Chevalier, un avocat specializat in drept sportiv.

Mouhou a notat, in plingerea sa, ca "validitatea masurii eliminarii decise in cazul lui Zidane depinde de modul in care arbitrul de rezerva, Medina Cantalejo, a luat cunostinta de incidentul dintre Zidane si Materazzi". "Masura eliminarii este corecta doar daca al patrulea arbitru, care l-a anuntat pe central incidentul, l-a vazut direct pe capitanul nationalei Frantei lovindu-l cu capul pe Materazzi, nu pe imaginile video", a mentionat avocatul francez.

Mehana Mouhou a cerut ca justitia sa stabileasca daca Luis Medina Cantalejo a folosit imaginile video la faza respectiva si ca selectionerul Raymond Domenech, componentii nationalelor Frantei si Italiei, precum si personalul care a avut acces direct la mijloacele video sa fie audiati.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.