Meciul test de aseara, cu Steaua II, scor 9-0, a aratat pofta de joc a nationalei, dar si strategia lui Piti, care il va folosi pe Chivu la inchidere. Peste o suta de jandarmi au pazit Ghencea

Victor Piturca si-a testat aseara elevii inaintea meciului cu Belarus, in jocul-scoala cu echipa a doua a Stelei, din care au facut parte si citiva jucatori de la juniorii ros-albastrilor. Partida, care a avut loc in Ghencea, a fost una ferita de ochii publicului, in stadion paza fiind asigurata de peste o suta de jandarmi, care au impinzit arena, pentru ca nu cumva vreun intrus sa tulbure linis tea tricolorilor.

Meciul, programat initial sa se dispute la ora 17:00, a inceput cu o ora si jumatate intirziere. Piturca a surprins prin formula de echipa inovatoare, aliniata la start. Noutatea a constat in urcarea capitanului Cristi Chivu, din centrul apararii, pe postul de mijlocas la inchidere, alaturi de Rosu. In locul jucatorului Romei, selectionerul l-a introdus pe Ghionea, cel care l-a convins cu evolut iile bune de la Steaua. Mutarea e cel putin surprinzatoare, mai ales ca in lot exista doi inchizatori de meserie: Ovidiu Petre si Costin Lazar.

Din cite se pare, selectionerul nu vrea sa riste cu primul, incomplet refacut, in timp ce rapidistul se afla abia la a doua select ie. Tricolorii au inceput partida decis si au deschis scorul in minutul 2, prin Marica si l-au majorat la 2-0, prin Florentin Petre, dupa citeva minute. Rosu a marcat pentru 3-0 in timp ce Mutu a aratat o mare pofta de gol si a reusit o dubla. Dupa pauza, Piti a schimbat complet echipa, rulind si restul lotului. Claudiu Niculescu a inscris nu mai putin de trei goluri, in timp ce Buga a inchis tabela, la 9-0.

VIP-uri in tribuna

Cu toate ca jocul cu Steaua II a fost unul inchis publicului, tricolorii au avut parte de asistenta cu greutate. Din partea FRF au asistat la meci Lupescu, Prunea si Belodedici. Echipa din Ghencea a avut si ea reprezentanti la meci: Lovin, Paraschiv, Stancu si Vali Badea fiind doar citiva dintre stelistii care i-au privit pe elevii lui Piturca, nu fara a regreta ca nu se afla in tricoul primei reprezentative. Stelistii au ramas tintuiti in tunelul ce duce la vestiare pe toata durata partidei de pregatire, la finalul careia s-au intretinut minute bune cu fotbalistii nationalei.

Interes scazut pentru meci

In ciuda apelului facut de selectioner catre fanii echipei nationale, se pare ca nu multa lume se inghesuie pentru a-i vedea pe viu pe tricolori. Desi ieri s-au pus in vinzare biletele pentru intilnirea de simbata cu Belarus, casierii de la stadionul Steaua au cam somat, suporterii nationalei fiind destul de rari.

FORMULELE LUI PITI

ROMANIA (REPRIZA I)
Coman - Badoi, Tamas, Ghionea, Rat - Chivu, Rosu - Fl. Petre, Dica, Mutu - Marica
ROMANIA (REPRIZA A II-A)
Popa - P. Marin, Goian, R. Stefan, Pulhac - Ov. Petre, Lazar - Nicolita, Cocis,
Buga - Niculescu

AU MARCAT: Marica, Fl. Petre, Rosu, Buga, Mutu (2), Niculescu (3)


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.