Dorinel Munteanu a parasit CFR-ul, anuntindu-l pe presedintele Iuliu Muresan ca rupe unilateral contractul semnat cu gruparea din Gruia.
"Probabil ca l-a atras mirajul banilor lui Penescu, de la Arges", a concluzionat patronul Arpad Paszkany. Ardelenii s-au orientat rapid spre un inlocuitor, purtind tratative cu doi tehnicieni. Primul este italianul Cristiano Bergodi, iar cel de-al doilea, un antrenor roman, "dar, in nici un caz, Ovidiu Sabau sau Ilie Dumitrescu".

Iuliu Muresan: "Dorinel ne-a tradat"

Dupa 10 etape, CFR isi schimba antrenorul. Va asteptati la un astfel de debut de sezon?

Nu! Planurile noastre prevedeau prelungirea contractului lui Dorinel, realizarea unor performante interne si internationale. Stiti si dumneavoastra ca CFR si-a propus participarea intr-o cupa europeana si in acest sens sintem decisi sa continuam investitiile pe toate planurile.

Poate ca nu ati fost destul de convingatori.

Mai convingatori decit satisfacerea tuturor dorintelor lui Dorinel nu aveam cum sa fim. I-am transferat toti fotbalistii ceruti, am bagat bani in modernizarea stadionului, am asigurat contracte mari etc. Ce trebuia sa facem mai mult? Problema nu este la noi, ci la el.

Pina acum o luna nu gindeati astfel.

Pentru ca nici nu banuiam cu cine stam in casa. Acum, mi-am dat seama. Caracterul unui om se vede in situatiile delicate, dificile. Un adevarat capitan nu paraseste primul corabia, ci sare ultimul de pe bord. Chiar daca este o fraza tocita, ea spune multe despre colegii cu care lucrezi. Dorinel Munteanu ne-a tradat cind ne era lumea mai draga, fara sa aiba vreun motiv si fara a ne da vreo explicatie plauzibila.

Numele noului antrenor cind va fi anuntat?

Speram ca vineri sa aiba loc prezentarea oficiala, iar de luni sa preia friiele echipei. Purtam discutii cu un tehnician din strainatate, care va sosi in tara in aceasta noapte (n.n - aseara), si un roman. Revin insa asupra cazului Dorinel Munteanu si va spun ca lucrurile sint mai complicate decit par. El a plecat la FC Arges ca antrenor, insa nu va putea juca fotbal, deoarece drepturile sale federative sint in posesia CFR-ului. Ca antrenor, el va apartine de FC Arges. Dar este, in continuare, si jucator la CFR Cluj. Poate ii stabilim o grila si il punem pe lista de transferari. Sau va anunta el ca renunta la activitatea sportiva.

Bergodi a fost la un pas sa ajunga in Giulesti

Antrenorul strain pe care CFR Cluj vrea sa-l aduca la echipa este italianul Cristiano Bergodi, fost "principal" la FC National, in sezonul trecut. Ieri, Bergodi era asteptat sa soseasca in Romania cu una dintre cursele de linie de la Roma, variantele fiind orele 17.00 sau 22.30. Trebuie precizat faptul ca, in vara, Bergodi a fost la un pas sa devina antrenor la Rapid, in perioada in care negocierile dintre Razvan Lucescu si Poli Timisoara erau tot mai avansate. Desi ajunsese la o intelegere cu George Copos, tratativele au picat in momentul in care Lucescu jr. a revenit asupra deciziei de a parasi Rapidul.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.