Ionut Lupescu s-a vazut nevoit sa aduca la cunostinta motivele pentru care nationalele de juniori nu au mai obtinut rezultate in ultimii ani, in urma declaratiilor lui Iancu Guda, antrenorul selectionatei Under 17, care a criticat conditiile de la baza sportiva din Mogosoaia

Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, s-a declarat dezamagit de afirmatiile antrenorului de la lotul national de juniori Under 17, Iancu Guda, care s-a plans de conditiile in care trebuie sa-i pregateasca pe copii la Mogosoaia.

Oficialul FRF a tinut sa-l contrazica pe tehnician, precizand ca s-au facut eforturi mari pentru ca baza sportiva in care se pregatesc loturile de juniori sa se ridice la stardardele internationale. "Le-am oferit juniorilor toate conditiile la Mogosoaia. In acest an, cheltuielile au ajuns la 250.000 de euro, iar antrenorul de la Under 17 s-a plans de conditii. Le-am organizat 21 de meciuri amicale in acest an, pentru a acumula experienta, insa nu se vede niciun rezultat", a declarat Lupescu.

De asemenea, directorul general al FRF a criticat si modul in care este facuta selectia jucatorilor pentru loturile nationale de juniori. "Aceste grupe de juniori au ca scop sa gaseasca mai multi jucatori, selectati din toata tara, insa pe antrenori ii intereseaza mai mult sa aduca jucatori pentru impresari. E posibil sa existe si niste interese materiale", a mentionat oficialul Federatiei Romane de Fotbal.

Ionut Lupescu a fost dezamagit si de faptul ca echipele de juniori nu au mai obtinut nicio performanta in ultima perioada. "Sunt foarte multi ani de cand nu am mai obtinut nicio performanta la nivel de juniori si asta spune multe. Nu cred ca acest lucru se datoreaza grupurilor sanitare sau a mancarii de la Mogosoaia, asa cum se plangea domnul Guda", a declarat Lupescu.

Directorul tehnic din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, a criticat si el modul in care antrenorii de la loturile de juniori ii selecteaza pe jucatorii din tara. "Problema este ca antrenorii ar trebui sa se ocupe mai mult de analiza jocului si de selectia jucatorilor. Trebuie sa ne comunice totul, pentru a sti si noi cu ce probleme se confrunta. Pana acum nu ne-a semnalat nimeni nicio problema si, dintr-o data, conditiile sunt proaste", a declarat Belodedici.

In ceea ce priveste meciul dintre Romania si Belarus, din cadrul preliminariilor pentru Euro 2008, ce va avea loc sambata, Ionut Lupescu este incantat de faptul ca prima reprezentativa va reveni pe stadionul din Ghencea si este convins ca atmosfera creata de suporteri ii va ajuta foarte mult pe "tricolori".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.