Ca orice brand care se respecta si care joaca in Liga Campionilor, Steaua e mai apetisanta pentru spectatori decit un urs intr-un bilci. Mii de oameni au luat cu asalt stadionul Emil Alexandrescu pentru a-i vedea la fata pe infrintii lui Juninho. Fanii au vazut patru eliminari, dar si golul egalizator al gazdelor in ultimul minut

Steaua a intrat precipitat in meci si a parut departe de echipa care ar trebui sa dovedeasca, potrivit lui Gigi Becali, ca si Lyon-ul este o echipa formata din muritori. Fara Petre Marin si Nicolita, lasati pe banca de rezerve de Olaroiu, ros- albastrii au aratat ca o echipa inca marcata de aerul tare din Liga Campionilor.

Dupa ce in startul meciului iesenii au parut si ei impresionati de statutul de care se bucura Dica si ceilalti, au iesit mai curajosi la atac, impinsi de la spate si de suflul provocat de cei zece mii de oameni, care si-ar fi dat o zi din viata pentru un gol in poarta mult hulitului Carlos. Odata cu trecerea aplombului gazdelor, stelistii au inceput sa aduca din ce in ce mai multi oameni in atac, ocaziile mari de gol aparind de dupa cortina ieseana.

Badea a fost primul care a tras de aceasta, dejucind planul moldovenilor de a iesi la offsaid, insa l-a driblat prea larg pe Branet. Spectacolul nu s-a oprit aici, actul doi avindu-l protagonist pe Oprita, cel care a ratat din sase metri cu trei sferturi din poarta numai plasa. Replica iesenilor a venit in special din mingile aruncate in careul Stelei, acolo unde salasluieste cel mai faultat portar din liga 1.

Carlos, caci despre el e vorba, a rezistat presiunii. In repriza a doua, pe jumatate disputata in semiintuneric, lucrurile au dat in clocot. Dupa ce in minutul 54 Goian a fost eliminat, spectatorii moldoveni au crezut ca l-au prins pe Dumnezeu de picior. Destinul insa s-a smucit si Oprita a cazut in careu, penalty-ul acordat de arbitru fiind transformat cu calm de Dica. Smucitura a mai facut o victima, Ciobanu fiind si el eliminat.

Minutele care au urmat s-au desfasurat intr-un haos total, abia intratul Gigel Coman si Onut lovindu-se cap in cap, fiind eliminati imediat. Steaua, cum necum, respira, insa, in curind, ar putea avea nevoie de aparate. Asta pentru ca Mitrovic a punctat pentru 1-1, iar distanta fata de Dinamo se mareste cu fiecare etapa.

NICOLAE DICA: " Nu comentez arbitrajul. Desi mai sint multe etape, cred ca lupta pentru titlu este in mare parte terminata. Meritam sa cistigam astazi, pentru ca am dominat chiar si cu un om mai putin si am condus pina in ultima clipa. Cei de la Iasi au jucat foarte dur, probabil ca i-au motivat si banii oferiti de Dinamo, insa au depasit limitele fotbalului. La final, a fost un adevarat macel."

Era sa-i prinda noaptea

Programat la ora 17:00, meciul dintre Poli Iasi si Steaua s-a terminat in amurg, pe final, mai ales in conditiile in care cerul era acoperit, jucatorii confruntindu-se cu o vizibilitate cit mai redusa. Iesenii se afla pe ultima suta de metri in ceea ce priveste punerea in stare de functionare a unei instalatii de nocturna, insa, in ciuda eforturilor, aceasta nu a putut fi terminata pina la inceperea partidei de ieri.

Meme, aplaudat si injurat

Mihai Stoica, managerul general al Stelei, si-a facut aparitia in tribunele stadionului Emil Alexandrescu abia la pauza si a fost intimpinat cu aplauze de spectatorii ieseni. La final, insa, tribunele s-au schimbat si l-au admonestat serios pe oficialul echipei din Ghencea, reprosindu-i ca Steaua a venit sa cistige cu ajutorul arbitrilor. Ros-albastrii au primit un penalty indelung contestat de gazde, la scorul de 0-0.

COSMIN OLAROIU (antrenor Steaua):" Un joc foarte disputat care, din pacate, a degenerat la final. Nu conteaza rezultatul atit de mult pe cit conteaza ca am pierdut doi jucatori. Arbitrajul acesta este de mai mult timp asa, dar vad ca nimeni nu ia nici o masura. Am terminat intr-o echipa de handbal cu doi eliminati si un accidentat: Nesu. Am luat atitea cartonase rosii de parca sintem cea mai violenta echipa, dar avem doi-trei accidentati la fiecare meci. Jucatorii convocati o sa mearga la nationala, pentru ca nu ii opreste nimeni, dar depinde de optiunea fiecaruia."

Lajos a gresit

Dincolo de cele patru eliminari pe care le-a dictat in meciul de la Iasi, centralul Tiberiu Lajos s-a remarcat prin alte decizii controversate. Prima, si cea mai importanta, s-a referit la faza premergatoare eliminarii lui Goian, cind arbitrul a acordat lovitura libera in locul unei lovituri de la 11 metri.

IONUT POPA: " Le-am spus jucatorilor ca e bine sa atacam, deoarece Steaua nu a facut-o in meciul cu Lyon, si a pierdut. Chiar daca este un rezultat bun, eu as fi vrut sa cistigam. Steaua putea sa cistige meciul daca Oprita marca din sase metri. Regret ca am avut doi eliminati, acum imi este si mai greu sa formez o echipa pentru meciul viitor. Dumnezeu mi-a ajutat sa scoatem un egal cu Steaua."

MIHAITA NESU: " Cred ca am ceva la ligamentele genunchiului sting. Voi face astazi o rezonanta magnetica, sa vad cit de grav este. Imi pare rau ca la gol eram pe margine primind ingrijiri medicale


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.