Dinamo s-a calificat in grupele Cupei UEFA dupa un meci care a fost, pina la urma, o banala formalitate. Golul lui Niculescu din debut a rezolvat repede dilemele pe care putea sa le aiba cineva, iar apoi a iesit un meci dragut si distractiv. Mai ales pentru ciini, care asteapta acum adversari mai seriosi

Minutul 7. Fault si lovitura libera pentru Dinamo de la marginea careului. Si lateral stinga, pe deasupra! Niculescu trage, dar mingea nu trece de barajul din careu. Claudiu clatina din cap. Cinci minute mai tirziu. Din nou fault la marginea careului. Si din nou lateral stinga. Si se mai spune ca trebuie sa te feresti de greci cind fac daruri!

Claudiu loveste, mingea pluteste usor, iar Asociatia pentru protectia paianjenilor are noi motive sa-l actioneze in justitie. Zimbetele apar, semn ca adversarii isi merita porecla de "Skoda sanchi". Ce-a mai fost, in rest, in prima repriza? Straduin- tele jucatorilor de a se adapta in 3-4-3-ul cel nou al lui Rednic, inovatie tactica menita sa-i asigure linistea in vestiar.

Gaev a respins cu simt de raspundere incercarile grecilor de a reedita festivalul de goluri din tur, iar Danciulescu n-a stirnit decit risete cu o ratare imensa din cinci metri. Si cind te gindesti ca anul trecut, pe vremea asta, Everton aducea emotii.

Bine, pina la urma, deznodamintul e tot pe undeva pe-acolo. Repriza a doua: Rednic experimenteaza si schimba iar sistemul. Ii mai iese o data. Dar nu cu atacantii, ci cu mijlocasii. Cristea atinge pentru prima oara mingea si, in loc de "incintat de cunostinta", o trimite la coltul lung. Gaev s-a plictisit. Asa ca se gindeste sa contribuie si el cu ceva.

Si cum Champions League e un material didactic excelent, s-a gindit sa copieze si el. Dar, vai, tocmai pe Carlos! A iesit o gafa de toata frumusetea. N-a fost nici o problema, pentru ca grecii s-au luat singuri la pret de matineu, incapatinindu-se sa joace la fel de prost.

Ii dau totusi lui Gaev ocazia sa spele rusinea de mai devreme printr-o robinsonada imprumutata din alte meciuri din grupele Ligii Campionilor. Arsenalul aruncat in lupta de Rednic incepe sa functioneze la turatie maxima. Rezultatul:

Danciulescu inscrie pentru 3-1, iar Niculescu il imita pentru golul patru al ciinilor. Reprezentatia N&D pare fara sfirsit, insa fluierul de final aduce efervescenta in Groapa. Dinamo e din nou in grupele Cupei UEFA. Dinamo e pregatita pentru Europa.

Cristi Borcea s-a enervat

Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a fost extrem de nervos pentru ca jurnalistii au postat camerele de luat vederi astfel incit vizibilitatea de la tribuna oficiala era dificila. El a urlat la jurnalisti, amenintindu-i cu evacuarea din stadion daca nu-si muta camerele. Problema a fost rezolvata prin interventia actionarului Vasile Turcu, care a coborit de la tribuna oficiala si a mediat conflictul.

Protest ultras

Suporterii dinamovisti s-au alaturat celor stelisti impotriva jandarmilor, care au intervenit violent dupa derby-ul Dinamo- Steaua. Ultrasii de la Peluza Sud si Peluza Catalin Hildan au arborat bannerele invers, ceea ce in limbajul ultras se traduce prin protest. Ei s-au aliat cu rivalii din Ghencea, care au procedat la fel la meciul cu Lyon, de marti. (Catalin Muresanu)

Urmariti de selectioner

Meciul de aseara a fost urmarit din tribune de mai multe personalitati din lumea sportului. Printre acestia s-au aflat selectionerul RomSURPRIZA. Goian a fost titular

Fundasul Lucian Goian s-a aflat la primul meci ca titular in acest sezon in tricoul lui Dinamo. Imprumutat anul trecut la Piatra Neamt, dupa gafa din derby-ul cu Rapid, care a dus titlul rivalilor din Ghencea, acesta a revenit in acest sezon in Stefan cel Mare. Pentru a-i face loc in primul 11, antrenorul Mircea Rednic l-a folosit pe Radu Stefan pe postul de fundas stinga. Desi a evoluat bine pe parcursul primei reprize, fundasul moldovean nu a scapat de criticile suporterilor. La pauza, el a fost inlocuit cu Adrian Cristea, care a si inscris la prima atingere de balon.

SUPORTERI. Greci adormiti
La meciul de aseara au asistat si aproximativ 30 de suporteri greci, care au urmarit meciul foarte linistiti, fara a-si incuraja nici un moment favoritii. Singurul mod prin care au aratat ca sint suporterii unei echipe de fotbal a fost agatarea a doua steaguri pe gardul din spatele uneia dintre porti. De altfel, este cunoscut faptul ca suporterii lui Xanthi sint unii dintre cei mai inofensivi suporteri din Grecia.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.