Managerul sportiv al FC Dinamo, Petre Buduru, a declarat, miercuri, ca UEFA a avertizat, printr-un fax, gruparea dinamovista, ca ar putea juca meciurile din grupele Cupei UEFA in afara granitelor in cazul in care suporterii vor aprinde torte la meciul retur cu Xanthi

"Am primit in aceasta dimineata un fax prin care sintem atentionati ca, in cazul in care la meciul de miine (n.r. - joi) cu Xanthi, suporterii vor aprinde din nou torte, exista riscul ca stadionul sa ne fie suspendat pentru meciurile din grupele Cupei UEFA si vom juca partidele de acasa in strainatate. In cel mai fericit caz, putem juca tot pe Dinamo, dar cu portile inchise", a spus Buduru.

Oficialul dinamovist a precizat ca Dinamo a fost sanctionata cu 3.000 de franci elvetieni din cauza faptului ca la meciul retur cu Beitar Ierusalim, disputat la Sofia, suporterii dinamovisti au aprin torte. Buduru a mentionat ca gruparea din Soseaua Stefan cel Mare se va afla din nou in fata comisiilor UEFA, pentru incidente similare la partida tur, de la Xanthi. "Pe 2 octombrie, vom fi judecati din nou de UEFA pentru ca aceleasi incidente s-au petrecut si la meciul tur, cu Xanthi. Din pacate, acum sintem judecati in calitate de recidivisti. Urmatoarele actiuni ale suporterilor ne pot fi fatale", a afirmat Buduru.

Potrivit oficialului dinamovist, gruparea din Soseaua Stefan cel Mare va fi judecata de UEFA si pentru un steag reprezentind numarul purtat de fostul jucator Catalin Hildan, folosit de galeria "alb-rosie" la meciul de la Xanthi. "Observatorul a mentionat in raport despre prezenta unui steag cu caracter rasist in rindul suporterilor nostri. Este vorba de acele steaguri cu numarul 11, al lui Catalin Hildan. Vom merge si vom explica ce reprezinta si, cu siguranta, vom scapa", a mai spus Buduru.

Managerul sportiv al FC Dinamo a facut un apel la fani pentru a nu repeta greselile de la partidele precedente. "Suporterii nostri trebuie sa inteleaga ca, daca vrem sa jucam in Europa trebuie sa respectam regulamentele in vigoare. Altfel, vom juca partidele de acasa pe la Sofia, Belgrad sau, Doamne fereste!, putem fi exclusi din competitie", a avertizat Buduru.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.