Violenta. Intre cei batuti mar de jandarmi dupa derby-ul Dinamo - Steaua se gasesc si multi oameni nevinovati

Dragos M. are 30 de ani si este director la o firma multinationala. A absolvit Institutul Politehnic si nu a avut niciodata probleme cu legea. Merge pe stadioane manat de pasiunea pentru Steaua si a fost batut de jandarmi. Identitatea sa va fi dezvaluita de "Averea" abia saptamana viitoare, respectand astfel rugamintea victimei, repetata insistent in acest interviu.

Buna ziua, Dragos, ce s-a intamplat?

Buna ziua. Miercuri seara, dupa meciul Dinamo - Steaua, mergeam spre masina personala, parcata pe o straduta din apropierea studioului Martin (intersectia Dorobanti - Stefan cel Mare). Eram cu un grup de prieteni si am fost atacati de jandarmi. Eu, fiind mai corpolent, m-am impiedicat si mi-am pierdut un pantof in busculada creata. Greseala mea a fost ca m-am oprit sa-l recuperez si, in acel moment, am fost calcat in picioare. Batut cu ciomege si bocanci, nu stiu, mi-am revenit greu. Eram plin de sange.

Ai fost la doctor?

Imediat, nu. Am condus masina, fara sa stiu bine cum, si, in fata casei, mi s-a facut rau. Mi-am pierdut cunostinta, am vomat. M-am dus la doctor si mi-au gasit un cheag de sange pe creier. Daca nu se va retrage, voi fi operat. Va rog mult, nu vreau sa spun mai multe despre aceasta, pentru a nu-mi alarma familia. Vom vorbi mai multe saptamana viitoare, dupa un nou consult.

Te inteleg, totusi...

Domnule, eu nu am incalcat niciodata legea! (n.r. - are lacrimi in ochi!) Nici pe stadion, nici in afara lui. Eu merg la stadion pentru ca imi place Steaua. Ca mine sunt si alti oameni, toti cu functii bune, in firme tari din Rominia. Noi nu suntem huligani, nu suportam asa ceva, avem alta educatie.

Cum explici ce s-a intamplat?

Domnule, eu provin dintr-o familie de militari, stiu ce inseamna un ordin, stiu ce inseamna disciplina militara. Jandarmii au gresit, insa, miercuri seara. Nu au facut diferenta, au macelarit oameni pasnici, copii si femei. Nu vreau sa spun acum mai multe, mi-e teama ca imi vor face greutati si la serviciu, mi-e teama pentru linistea familiei mele. Daca insa starea sanatatii mele va avea si mai mult de suferit, voi merge pana in panzele albe sa-mi caut dreptatea. Nu-mi vine sa cred ca intr-o tara, care se pretinde europeana, un om care nu a gresit cu nimic poate pati ce am patit eu!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.