Inaintea intrecerilor nationale, Nicolae Vieru, presedintele de onoare al federatiei romane de specialitate, declara ca echipa feminina a Romaniei are un obiectiv ambitios pentru Campionatele Mondiale din octombrie, desi situatia actuala a lotului olimpic de la Deva nu este dintre cele mai incurajatoare

Campionatele Nationale de la Ploiesti, care se defasoara incepind de astazi si pina duminica, constituie un prilej pentru antrenorii loturilor nationale sa-si verifice pentru ultima oara in cadru oficial evolutiile elevilor, inaintea mondialelor de luna viitoare din Danemarca.

Nicolae Vieru, actualul presedinte de onoare al federat iei, a declarat ca obiectivul echipei feminine este de a ocupa una dintre primele sase pozitii in clasamentul pe natiuni: "Ar fi exceptional un loc trei, sa prindem, dar noi cerem antrenorilor sa fim in primele sase tari, iar la concursul individual vrem sa luam una sau doua medalii".

In privinta baietilor oficialul FRG a spus ca acestia trebuie sa se claseze printre primele opt tari si sa obtina tot una sau doua medalii la individual. El a admis ca perioada de tranzitie cuprinde atit gimnastica feminina, cit si cea masculina:

"La fete este o schimbare totala de generatie. Echipa de la Atena a disparut anul trecut. Actualul nucleu de valori inca nu poate concura, deoarece fetele inca nu au implinit virsta de 16 ani. La baieti doi titani s-au lasat: Urzica si Suciu, lasind un gol care ar trebui umplut, dar nu se poate face imediat, iar acum Jivan si Bucur sint accidentati".

Vieru a explicat faptul ca situatia din acest an a necesitat reactivarea la lot a unor gimnaste retrase precum Elena Chiric si Floarea Leonida, ultima fiind principalul motiv pentru care Romania a ratat medalia de aur la CE de la Volos de anul acesta.

"Este nevoie sa prezentam sase fete, pentru ca este vorba de echipa. La calificari trebuie sa concureze cinci gimnaste din care conteaza patru note. La finala sint trei sportive si conteaza toate notele, dar acolo le avem pe Izbasa si pe Nistor si ne va fi usor. Important e sa trecem cu bine de calificari. Acolo este greul".

Dragulescu, invitat special

In perioada 27 octombrie - 2 noiembrie va avea loc, la Geneva, congresul federatiei internationale, forul aniversind 125 de ani de la infiintare. In cadrul galei care va fi organizata pe 30 octombrie va avea loc un spectacol, iar pe scena vor evolua aproximativ zece gimnasti din intreaga lume.

Unul dintre acestia este campionul mondial la sarituri Marian Dragulescu. In cadrul acestui eveniment RomAu ramas trofeele

La implinirea a 100 de ani de la infiintarea federatiei romane, pe linga fostii mari campioni si antrenori, precum si pentru oficialii care au primit trofeul Nadia Comaneci, forul roman a realizat o serie de medalii si plachete pentru fosti sportivi cu merite deosebite, respectiv pentru cluburile de gimnastica din tara.

Lista celor care au primit medalia cuprinde 150 de persoane, multi dintre acestia lipsind de la aniversare. De asemenea, clubul Steaua e singurul care inca nu si-a ridicat placheta onorifica.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.