Presiunea apasa asupra echipei viola dupa cele doua infri ngeri suferite in debutul campionatului, esecuri in urma carora ramasese intacta penalizarea de 19 puncte. Victoria impotriva Parmei, la capatul unei evolutii de senza- tie a lui Adrian Mutu, reprezinta o adevarata gura de oxigen pentru Fiorentina.

Decarul nationalei noastre a inscris in minutul 17, la capatul unei actiuni initiate de Toni, si a reprezentat o permanenta amenintare pentru poarta lui De Lucia. A executat extrem de periculos o lovitura libera (23), a ridiculizat doi adversari in aceeasi faza si l-a intins serios pe De Lucia (26), i-a pasat ideal lui Toni (63) si a ratat de putin desprinderea (69).

Toate aceste actiuni au atras laudele presei peninsulare, care l-a considerat la unison cel mai bun jucator al partidei. "Are avantajul ca poate crea, dar si inscrie goluri. Este singurul care si-a pastrat un nivel ridicat al jocului pe toata durata intilnirii", scrie agentia Datasport, care i-a acordat nota 7,5.

"A fost cel mai bun de pe teren si mai putea inscrie", noteaza si ziarul Il Mascalzone. Mutu ramine cu picioarele pe pamint, in ciuda entuziasmului declansat la finalul meciului.

"Am luptat din greu pentru victorie. Sint multumit de prestatia mea, dar stiu ca ne asteapta meciuri din ce in ce mai grele. Drumul spre evitarea retrogradarii este lung, dar sper ca eu si colegii mei sa crestem de la meci la meci", a declarat atacantul Fiorentinei la finalul partidei pe care echipa sa a terminat-o in zece oameni dupa eliminarea lui Toni din minutele de prelungire.

Codrea, debut cu victorie

Paul Codrea a bifat primele minute pentru Siena, care a cistigat cu 2-1 la Torino. Romånul l-a inlocuit pe Locatelli (76) si a avut o evolutie buna. "A avut contributia sa la acest succes", scrie site-ul calciotoscano.it. Vali Nastase a fost integralist pentru Ascoli la 0-1 pe terenul lui AC Milan.

Chivu dezamageste

Capitanul nationalei a fost integralist la AS Roma in partida pierduta cu Inter (0-1), dar a avut o evolutie care nu i-a impresionat pe jurnalis tii italieni. Conform cotidianului Il Giornale, Chivu "i-a facut fata lui Ibrahimovici, dar nu i-a rezistat lui Crespo", in vreme ce agentia Datasport scrie ca "a facut o partida incolora, nereusind sa se opuna atacurilor oaspetilor"�. Ambele surse i-au acordat lui Chivu nota 5,5.