Meciul din Giulesti a inceput de la 1-0. Asta pentru ca monumentul de eficienta numit Viorel Moldovan a tinut sa precizeze din capul locului ca el nu are nici o legatura cu diferenta de 14 puncte inregistrata inaintea acestui meci intre echipa antrenata de Razvan Lucescu si liderul Dinamo.

Grigore a executat perfect o lovitura de colt, iar Molgo-gol s-a inaltat cu aroganta unui fost golgeter al Ligue 1, deschizind scorul cu o lovitura simpla de cap. Motivele amintitei diferente s-au vazut mai degraba in defensiva, unde tripleta Sapunaru - Maftei - Marius Constantin a avut mari batai de cap din cauza neastimparatului Tanasa.

Oprit cu pretul unui galben de catre Coman, acesta nu a mai putut gresi a doua oara si a restabilit egalitatea, dupa o faza la care a contribuit si Daouda. Alb-visinii si-au amintit, insa, ca au in fata lanterna rosie a clasamentului si au reluat constincios i ofensiva. Cu Griffiths si Buga rataciti printre amintirile reusitelor din sezonul trecut, responsabilitatea golului a cazut pe umerii si pe pieptul lui Badoi, care a stopat elegant si a trimis plasat la coltul scurt.

A doua repriza a fost a rapidistilor, dar si a centralului Berbecaru, care a refuzat un penalty atit de evident pe cit sint calitatile tehnice ale lui "Pele" Buga, dupa ce acesta crosetase intreaga aparare pitesteana. A venit apoi eliminarea lui Moldovan, in urma unei lovituri cu cotul, infractiune mai numeroasa decit aruncarile de la margine in aceasta intermediara.

Impotriva jandarmilor

Citeste si:

Atit in timpul partidei, cit si inainte, suporterii giulesteni au taxat atitudinea Jandarmeriei la derby-ul dintre Dinamo si Steaua. Galeria Rapidului a strigat in mai multe rinduri impotriva fortelor de ordine: "Libertate pentru suporteri" si "Asasini, gabori asasini!" au fost principalele scandari ale ultrasilor. Mai mult, fanii au afisat si un banner: "Ucigasi in libertate, suporteri impuscati in spate". (Cristian Dinu)

Greseli de arbitraj

In minutul 7, atacantul oaspetilor, Adrian Iordache, a reusit sa dejoace pasul la ofsaid al giulestenilor. Pitesteanul a scapat singur spre poarta, a dat mingea pe linga Daniel Coman, insa a fost agatat de rapidist.

Desi se impunea eliminarea feroviarului, centralul Victor Berbecaru nu i-a aratat goalkeeper-ului decit cartonasul galben, spre nemultumirea fotbalistilor argeseni. In minutul 58, Mugurel Buga a fost faultat in careu de catre Barras, insa centralul nu a acordat penalty pentru alb-visinii.