In fata unei echipe venita sub Grant cu indirjirea tipica pentru o ultima clasata, Rapid a obtinut o victorie muncita, gratie veteranilor Viorel Moldovan si Vali Badoi, care i-au salvat inca o data pe alb-visinii cu golurile lor. Acestia au adus trei puncte la fel de necesare ca si aerul pentru gazde

Meciul din Giulesti a inceput de la 1-0. Asta pentru ca monumentul de eficienta numit Viorel Moldovan a tinut sa precizeze din capul locului ca el nu are nici o legatura cu diferenta de 14 puncte inregistrata inaintea acestui meci intre echipa antrenata de Razvan Lucescu si liderul Dinamo.

Grigore a executat perfect o lovitura de colt, iar Molgo-gol s-a inaltat cu aroganta unui fost golgeter al Ligue 1, deschizind scorul cu o lovitura simpla de cap. Motivele amintitei diferente s-au vazut mai degraba in defensiva, unde tripleta Sapunaru - Maftei - Marius Constantin a avut mari batai de cap din cauza neastimparatului Tanasa.

Oprit cu pretul unui galben de catre Coman, acesta nu a mai putut gresi a doua oara si a restabilit egalitatea, dupa o faza la care a contribuit si Daouda. Alb-visinii si-au amintit, insa, ca au in fata lanterna rosie a clasamentului si au reluat constincios i ofensiva. Cu Griffiths si Buga rataciti printre amintirile reusitelor din sezonul trecut, responsabilitatea golului a cazut pe umerii si pe pieptul lui Badoi, care a stopat elegant si a trimis plasat la coltul scurt.

A doua repriza a fost a rapidistilor, dar si a centralului Berbecaru, care a refuzat un penalty atit de evident pe cit sint calitatile tehnice ale lui "Pele" Buga, dupa ce acesta crosetase intreaga aparare pitesteana. A venit apoi eliminarea lui Moldovan, in urma unei lovituri cu cotul, infractiune mai numeroasa decit aruncarile de la margine in aceasta intermediara.

Impotriva jandarmilor

Atit in timpul partidei, cit si inainte, suporterii giulesteni au taxat atitudinea Jandarmeriei la derby-ul dintre Dinamo si Steaua. Galeria Rapidului a strigat in mai multe rinduri impotriva fortelor de ordine: "Libertate pentru suporteri" si "Asasini, gabori asasini!" au fost principalele scandari ale ultrasilor. Mai mult, fanii au afisat si un banner: "Ucigasi in libertate, suporteri impuscati in spate". (Cristian Dinu)

Greseli de arbitraj

In minutul 7, atacantul oaspetilor, Adrian Iordache, a reusit sa dejoace pasul la ofsaid al giulestenilor. Pitesteanul a scapat singur spre poarta, a dat mingea pe linga Daniel Coman, insa a fost agatat de rapidist.

Desi se impunea eliminarea feroviarului, centralul Victor Berbecaru nu i-a aratat goalkeeper-ului decit cartonasul galben, spre nemultumirea fotbalistilor argeseni. In minutul 58, Mugurel Buga a fost faultat in careu de catre Barras, insa centralul nu a acordat penalty pentru alb-visinii.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.