CFR Cluj a reusit sa-si refaca golaverajul dupa esecul de la Timisoara, invingand fara prea mari batai de cap pe Universitatea Craiova cu 5-1. In schimb, Poli nu a reusit sa confirme forma buna pe care a aratat-o sambata, cedand la Galati, cu 1-0, McKain inscriind un autogol. Cu aceasta victorie, Otelul trece pe locul 4 in clasamentul Ligii I, in timp ce Poli cade pe 7.

Dupa infrangerea categorica de la Timisoara, CFR Cluj si-a recapatat cadenta, invingand fara drept de apel pe Universitatea Craiova. Fara aportul lui Ovidiu Stanga, suspendat patru etape pentru ca l-a lovit pe Andrei Ionescu in meciul cu Poli Iasi, oltenii au fost o prada usoara pentru ardeleni. Elevii lui Dorinel Munteanu nu au avut nevoie decat de doua minute pentru a dechide scorul, Surdu reluand in plasa o centrare a lui Coroian. Jucatorul care l-a inlocuit pe "Munti" in primul 11 a marit diferenta peste alte sase minute, dupa ce i-a furat mingea lui Stoica.

Apararea craiovenilor a continuat sa se intreaca in gafe, dandu-le ocazia clujenilor sa-si creeze numeroase ocazii de a inscrie din nou. Tot in urma unei greseli, CFR Cluj a reusit sa stabileasca scorul pauzei. Coroian, marcatorul golului secund, profita, invingandu-l fara probleme pe Bornescu.

In primele 15 minute ale reprizei secunde, ambele echipe efectueaza cate doua schimbari, iar in minutul 66, Craiova reuseste sa reduca din handicap. Rose a insistat la un balon trimis in adancime, l-a evitat pe Turcas, plasand balonul in poarta. A fost doar un simplu foc de paie, pentru ca peste doar patru minute, Chihaia a restabilit diferenta de la pauza, inscriind dupa ce a profitat din nou de o serie de greseli ale fundasilor adversi. Golul marcat de olteni i-a facut pe clujeni sa se dezlantuie, pe tabela de marcaj reusind sa-si mai treaca numele si portughezul Cadu.

McKain i-a ajutat pe galateni

Fata de meciul de sambata, cand timisorenii au controlat foarte bine ostilitatile, la Galati, in fata Otelului, banatenii au inceput mai greu partida, reusind sa echilibreze jocul la mijlocul terenului abia spre jumatatea primei reprize.

Elevii lui Grigoras nu s-au speriat de avantul Politehnicii, dorind sa continue seria victoriilor, inceputa in etapa a patra. Fazele de poarta au cam lipsit in prima parte, doar in ultimele cinci minute Poli a pus mai multa presiune asupra portii aparate de Vatca, insa bara a pastrat tabela imaculata. In minutul 45, Grigorie il loveste cu cotul pe Baciu si este eliminat de Alexandru Tudor. Mitanul secund a avut un inceput exploziv. Ramasi in 10 oameni, timisorenii cedeaza la doar patru minute de la reluare.

Scorul este deschis de catre McKain, care l-a executat cu un sut in forta de la sase metri pe propriul portar, in urma unei centrari venite de pe partea dreapta. Bucuria gazdelor putea dura un singur minut. Vatca n-a reusit sa retina un balon in centrul careului galatean, Cristea a recuperat, i-a pasat lui Caramarin, insa mijlocasul banatean a sutat slab, balonul fiind respins de pe linia portii de catre fundasii moldoveni.

Unirea Urziceni a ajuns la cea de-a patra victorie in Liga I, dupa un joc impotriva Jiului Petrosani, foarte sarac in faze de poarta. Elevii lui Costel Orac au reusit sa deschida scorul in primele 10 minute ale partidei, golul fiind marcat de Costescu. Peste alte sapte minute, formatia din Urziceni ar fi putut sa-si mareasca avantajul insa centralul Teodor Craciunescu a refuzat sa acorde penalty dupa ce fundasul oaspetilor Adrian Ilie a respins mingea cu mana. In minutul 48, Murgan a marit diferenta, invingandu-l pe Hotoboc cu un sut de la 25 de metri. Scorul final, de 3-0, a fost stabilit de Aldea, in minutul 83.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.