CCA l-a delegat pe acesta la derby, desi, initial, se luase in calcul o brigada straina

Sorin Corpodean va oficia la centru derby-ul de traditie al fotbalului romAcesta a recunoscut ca numele lui Corpodean era cunoscut de mai multa vreme, fiind ales prin tragere la sorti, dar nu a dorit sa-l faca public pentru a nu pune o presiune suplimentara pe umerii acestuia. In continuare, seful arbitrilor a povestit ca, dupa prestatia lui Salomir de la meciul Steaua - Rapid, a fost tentat sa apeleze la arbitri straini:

"Dupa meciul de duminica, eram extrem de suparat pe Salomir, asa ca am pus mina pe telefon si am incercat sa fac rost de arbitri straini pentru meciul Dinamo - Steaua. Desi era destul de complicat, cred ca as fi reusit. Totusi, am decis sa merg pe mina unui arbitru roman pentru a nu crea un precedent si a le da curaj in continuare arbitrilor nostri".

Centralul din Alba Iulia este la al doilea derby Dinamo - Steaua, dupa ce acum trei sezoane a fluierat la centru un meci in care ciinii s-au impus cu scorul de 2-1. De altfel, Corpodean este unul dintre arbitrii romani apreciat i de forul de la Nyon, el urmind a conduce la centru meciul Franta - Insulele Feroe, din preliminariile Campionatului European din 2008.

Taiat de pe lista FIFA?

In urma prestatiei de la derby-ul Steaua-Rapid, Marian Salomir risca sa nu mai figureze pe lista FIFA. Extrem de suparat pe evolutia centralului clujean, presedintele CCA, Costica "Vilcea", a declarat: "Sint primul care nu-l va mai sustine pentru lista FIFA pe Salomir". Centralul din Cluj a replicat: "Nu mi se pare normal. Altii nu arbitreaza derby-uri stau acasa bine-merci si nu li se intimpla nimic". Altfel, boss-ul CCA a anuntat ca alti trei arbitri din etapa a saptea vor fi suspendati: Victor Stanisteanu (UTA - Gloria), Tiberiu Lajos (Vaslui - Dinamo) si Vasile Bratu (Timisoara - CFR Cluj).

Ce fluieri azi?

Cind vorbeste despre sine, Corpodean se refera mai mult la regretul personal ca n-a fost lasat de altii sa fie mai mult decit a devenit. Cu asta nu te lamureste insa daca este doar un alt frustrat sau doar un alt smecher. Dar acum vom afla. Lovit din toate partile, presedintele arbitrilor, Gheorghe Constantin, a ales sa-si joace imaginea, poate si pozitia, pe mina lui Corpodean. Fiul sau, Augustus Constantin, ar fi fost prea expus. Alexandru Tudor lasa senzatia sevrajului daca nu arata cartonase. Altii, cu tot respectul, nu prea exista. In plin scandal, lumea in care Sorin Corpodean zice ca ar fi putut fi primul, nu doar unul dintre primii, atirna acum de fluierul lui. Daca si cum o va salva, depinde de cit de indreptatite ii sint frustrarile sau macar de cit de smecher este. Va fi un deliciu sa aflam. Sau un supliciu sa consemnam.

Dinamo: Matache - Blay, Moti, St. Radu, Pulhac - Ze Kalanga, Tames, Margaritescu, C. Munteanu - Niculescu, Danciulescu

Steaua: Carlos - Stancu, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Nicolita, Paraschiv, Ov. Petre, Bostina - Dica - V. Badea


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.