Amenintarea cu zornaitul de catuse pentru presedintii de cluburi care nu-si platesc datoriile catre stat, venita din partea presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, n-a facut fotbalul mai curat, nici la mai bine de un an de la prima ofensiva. Din contra, singurul zornait auzit a fost al maruntisului cu care unii dintre patroni au inchis gura Fiscului si usa seifurilor proprietate personala. In timp ce institutiile statului se pierd printre proceduri, care mai de care mai alambicate, facute pe gustul evazionistilor din fotbal, datoriile cluburilor din Liga I au crescut in ultimul an ca in povestile de adormit Fiscul. Adica dublu.

Daca la nivelul lunii septembrie 2005 gruparile de pe prima scena insumau datorii de aproximativ 110 milioane de lei noi, 30 de milioane de euro, potrivit ultimei actualizari furnizate de ANAF, pe luna august, aceleasi cluburi, cu mici modificari in privinta formatiilor retrogradate si promovate intre timp, au atins suma de 208 milioane de lei noi (58 de milioane de euro). "In contextul in care nu s-au achitat datoriile, sumele au crescut din cauza penalitatilor si accesoriilor", ne-a declarat purtatorul de cuvint al ANAF, Dorin Tiganas. "Noi ne ducem lupta mai departe si adoptam cite o strategie pentru fiecare in parte, pentru ca fiecare prezinta particularitati. Altfel, vine Curtea de Conturi peste noi si, decit sa plinga mama mea, mai bine plinge mama datornicilor", a adaugat Dorin Tiganas.

"Bancarii" cresc spectaculos in datorii

Principalii datornici ramin cluburile bucurestene, care si-au luat partea leului, aproximativ 26 de milioane de euro, ceva mai putin de jumatate din suma totala. Disputa interbucuresteana este adjudecata detasat de Steaua, care si-a consolidat pozitia in "clasament" adaugind aproape un milion de lei noi la datoria de anul trecut de aproximativ 42 de milioane de lei noi (12 milioane de euro). In timp ce societatea condusa de Gigi Becali apare imaculata in statisticile ANAF, vechea societate AFC Steaua detine intreaga zestre si, in plus, a cistigat in instanta procesele cu Fiscul, ceea ce l-a determinat pe Bodu sa declare razboiul pierdut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.