Dupa ce au cistigat meciurile din cupele europene, Steaua si Rapid au dat piept intr-un prim act ce va stabili echipa direct calificata, anul viitor, in grupele Ligii Campionilor. De senzatie!. Rapid a marcat devreme, Steaua a egalat tirziu, a cistigat fotbalul

Dupa aventura ucraineana, Steaua se anunta ca principala favorita la a putea da, dupa meci, declaratii belicoase. Rapid venea dupa un compliment al patronului Copos la adresa echipei lui Gigi Becali. S-a inceput prudent, cu ros-albastrii care inca erau la Kiev cu gindul. Visiniii s-au aparat sus, semn ca au invatat lectia de la cei care reusisera. Dupa obisnuitele minute de inceput, in care cei doi combatanti s-au admirat reciproc, s-a trecut si la asalt.

Si, poate surprinzator, Rapid a fost cea care a dat tonul. Raidurile lui Buga, care putea fugi cu ciresele de sub nasurile lui Goian si Ghionea, paznici fara viteza, finetea lui Zicu si rautatea lui Moldovan au facut ca primele ocazii sa apara la poarta lui Carlos. Portughezul a ramas nemiscat in fata glontului lui Grigore, inca din minutul 22. Usor descumpanita de avintul si tupeul adversarei, Steaua reactioneaza. Nesu face o aluncare la limita, iar Salomir, cel contestat de Copos, scoate cartonasul rosu.

Pentru echipa din Liga Campionilor urmeaza 60 de minute in inferioritate. Situatie in care oricum era, Dica kievianul fiind practic inexistent. Obligat sa-l mute pe Petre Marin pe stinga, ca sa acopere locul lasat gol prin eliminarea lui Nesu, Olaroiu l-a sacrificat pe Nicolita, devenit fundas dreapta. Astfel, forta ofensiva pe flancul drept al ros- albastrilor a scazut aproape de zero. Si, mai ales, in a doua repriza s-a vazut.

Rapid a controlat jocul, bara lui Moldovan din minutul 65 stind marturie in acest sens. Pina la final, Olaroiu si-a aruncat toate atuurile, unul dintre ele, cistigator: Oprita, care a marcat la doua minute dupa ce intrase pe teren.

Arbitraj ezitant
Brigada condusa de Salomir a gresit mult in prima repriza

In minutul 19 al partidei, Mugurel Buga a receptionat o minge in careu si a incercat sa treaca de Goian. Fundasul stelist a intervenit, insa a facut-o cu mina, deviindu-i mingea atacantului rapidist. Oaspetii au reclamat penalty, insa arbitrul Marian Salomir a lasat eronat jocul sa continue, desi faza impunea acordarea loviturii de pedeapsa. Nu a fost insa singura greseala a lui Salomir din prima repriza.

In minutul 36, la scorul de 1-0 pentru Rapid, Lovin a avut un atac intirziat si foarte dur la adresa lui Grigore, insa centralul nu i-a acordat cel de-al doilea galben. In compensatie, Salomir nu a scos cartonasul nici la un fault urit al lui Grigore. Nici asistentii nu au fost prea in forma, Cristian Nica oprindu-l gresit pe Vali Badea pentru un ofsaid inexistent, cind atacantul Stelei scapase singur cu portarul. Practic, singura faza importanta judecata bine a fost eliminarea lui Nesu. Chiar daca in partea a doua nu au mai aparut probleme, in contextul remizei, ramine senzatia de viciere de rezultat.

Marinescu se roaga pentru Coman

Dupa o parada a lui Coman a avut loc un dialog mai putin obisnuit. Marius Maldarasanu l-a intrebat in gluma pe cel de-al treilea portar, Marinescu: "Cind o sa prinzi tu un derby d-asta? Cum vrei tu sa intri, daca Dani joaca asa bine?". Raspunsul goalkeeper-ului a fost pe masura: "Eu ma rog sa joace cit mai bine, ca poate prinde vreun transfer afara!".

Constantin e fan Salomir

Nae Constantin a dezvaluit ca jucatorii rapidisti s-au bucurat cind au auzit ca Marian Salomir va conduce derby-ul. "Toti ai nostri au sarit in sus cind au auzit ca arbitreaza el. Eram siguri ca n-o sa traga cu Steaua, pentru ca i-ar fi sarit lumea in cap daca ar fi facut-o", a spus fundasul. Constantin, care nu a fost inclus pe foaie de Razvan Lucescu, a fost, practic, cel de-al doilea antrenor al Rapidului, el stind in spatele portii lui Coman si spunindu-le colegilor sai unde sa stea pe teren.

Karamian a fost agresat

La jumatatea primei reprize s-a petrecut un fapt mai putin obisnuit. O persoana aflata linga teren a sarit sa-l ridice de jos cu forta pe Karamian, care cazuse dupa un duel cu un stelist. Razvan Lucescu a facut o cursa de vreo 50 de metri si s-a repezit la acesta. Pina la urma, personajul, care este antrenor la una din grupele de juniori ale Stelei si fratele fostului doctor al ros-albastrilor, Ionut Codorean, a fost scos din stadion de jandarmi.

MESAJELE GALERIILOR:

Steaua:
-V-am invatat sa multumiti in engleza, citi dintre voi ati fi in stare de-o teza?
-19.09. Kiev: moare lumea, moare lumea de necaz

Rapid:
-Punem granita la capitala si o sa aveti tribuna goala
-Rapid in grupe va doreste sa aveti bafta ca la peste
-La voi anual trei grupuri apar si dupa primavara dispar

MUGUREL BUGA :" Am pierdut doua batalii mari in lupta pentru titlu. Am avut meciul in mina si trebuia sa invingem clar."

VIOREL MOLDOVAN :" Greseala noastra a fost ca ne-am retras in aparare si i-am lasat sa vina peste noi."

SORIN PARASCHIV :" A fost greu, pentru ca am jucat in zece. Am alergat cit pentru doua meciuri si am crezut in egalare"

VALENTIN BADEA :" Am meritat acest punct. Am sperat tot meciul ca putem intoarce rezultatul."


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.