Eveniment. Sambata, la Sala Polivalenta "Ioan Kunst-Ghermanescu" din Bucuresti, a avut loc un spectacol omagial cu ocazia centenarului celei mai galonate federatii sportive de la noi

Cea mai mare incinta sportiva din Romania, Sala Polivalenta Ioan Kunst-Ghermanescu din Bucuresti, s-a dovedit o gazda primitoare pentru centenarul Federatiei de Gimnastica din Romania, cea mai mare "producatoare" de medalii olimpice, mondiale si europene de la noi. A fost un prilej rar de a vedea impreuna sportivele si sportivii, antrenoarele si antrenorii care au adus glorie Romaniei de-a lungul vremii. Evident, cea mai aplaudata a fost Nadia Comaneci, prima gimnasta din lume (totodata si cea mai valoroasa din toate timpurile) care a obtinut nota 10. Pe vremea cand asta reprezenta un simbol in gimnastica. Pe langa gloriile de altadata, cei prezenti in tribuna au putut aprecia si evolutiile gimnastelor si gimnastilor care au urcat pe scena, muzica si artificiile de la final.

Schimb de trofee

Toti invitatii de marca ai FRG au fost primiti sambata dimineata de presedintele Traian Basescu la Palatul Controceni. Cu acest prilej, seful statului roman a oferit un trofeu FRG si a primit la randul sau o distinctie din partea Nadiei Comaneci. Basescu a fost prezent si la spectacolul de la Polivalenta, spre deosebire de premierul Calin Popescu Tariceanu, care a trimis doar un mesaj. Acesta din urma a luat insa loc in tribunele terenului central al Arenelor BNR, la finala Open Romania.

S-a oprit circulatia

Sosirea si plecare masinilor celor care au participat la spectacolul centenarului FRG a decurs in ordine. Politia din Bucuresti a fost inspirata si a plasat doi agenti, care au dirijat circulatia in zona, facand loc autovehiculelor care coborau din Parcul Tineretului.

Bela Karolyi s-a razgandit

Din larga paleta a fostilor si actualilor mari sportivi si antrenori a lipsit cuplul care le-a pregatit, printre altele, pe Nadia Comaneci si Teodora Ungureanu. Este vorba despre sotii Bela si Marta Karolyi. Bela a confirmat participarae la acest eveniment, insa, cu doar trei zile inainte de desfasurarea spectacolului, el a sunat in Romania si a declinat participarea din motive personale.

Basescu, la picioarele lui Tiriac

Presedintele Romaniei a luat loc pe primul rand al fotoliilor rezervate personalitatilor, fiind flancat de celebrul cuplu de antrenori Octavian Belu si Mariana Bitang. Acestia l-au parasit doar cand au fost chemati pe scena pentru a li se aduce un scurt omagiu. Doar cu un rand mai sus au stat fostul sef al Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac, si actualul presedinte al COSR, Octavian Morariu. In aceeasi zona a luat loc si generalul Marin Dragnea, fost sef CNEFS, denumirea forului care dirija sportul romanesc in perioada comunista.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.