Cea de-a XI-a editia a BCR Open Romania s-a incheiat duminica, la amiaza, cand austriacul Jurgen Melzer s-a impus in doua seturi in fata italianului Filippo Volandri.

Arena din Cotroceni a fost luata cu asalt de iubitorii sportului alb pentru a-i vedea pe viu pe cei doi finalisti cum se intrec pentru suprematia turneului de la Bucuresti. Cu o ora inainte de inceperea finalei, spectatorii s-au delectat cu un meci demonstrativ intre perechea Ilie Nastase/Lavinia Olaru si Virginia Ruzici/Mansour Bahrami.

Ultimul meci de la Open Romania a fost abordat cu multa agresivitate din partea lui Jurgen Melzer, care a castigat primul set cu 6-1. Trezindu-se din pumni si incurajat de un public care simpatiza cu el, italianul a echilibrat jocul in setul al doilea, insa nu a reusit sa-i ia adversarului niciun break. Momentul decisiv al partidei s-a consumat la scorul de 5-5, pe serviciul lui Volandri, iar dupa un game extrem de disputat, austriacul a facut 6-5, reusind apoi sa castige setul al doilea cu 7-5.

Jurgen Melzer, in varsta de 25 de ani si ocupant al locului 67 in clasamentul ATP, a obtinut primul trofeu in cariera sa, dupa ce a mai disputat trei finale la Newport (2003), St. Poelten (2005) si Houston (2006), pe care le-a pierdut. invingatorul Openului bucurestean a primit si un cec in valoare de 44.100 euro, in timp ce invinsul din finala a incasat suma de 26.000 euro.

In tribunele arenei centrale s-au aflat numeroase personalitati, cum ar fi Gheorghe Hagi, Anton Dobos, Ion tiriac, Ilie Nastase, premierul Calin Popescu Tariceanu. De asemenea, fosta gimnasta Nadia Comaneci a participat si la premierea italianului Volandri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.