Conform contractului incheiat intre Octavian Belu, Federatia de Gimnastica si Comitetul Olimpic, "antrenorul nu poate emite alte pretentii financiare decit cele prevazute in respectivul document".

Scandalul din gimnastica romaneasca si-a mai consumat ieri un episod, antrenoarea Mariana Bitang fiind si ea audiata de procurori pentru acuzatiile aduse de fosta vicecampioana mondiala Oana Petrovschi. Cu toate acestea, dupa trei saptamini petrecute departe de sala de gimnastica, Bitang a decis sa se intoarca la cirma lotului olimpic feminin. Cum antrenoarea si-a manifestat dorinta de a efectua pregatirea in Bucuresti, conducerea federatiei de specialitate a decis sa le aduca inapoi, la sfirsitul acestei saptamini, pe componentele lotului national. "Saptamina aceasta, doamna Bitang si domnul Belu intocmesc planul de pregatire pe care trebuie sa-l prezentam Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. In cit mai scurt timp speram sa semnam si contractele intre federatie, antrenorii loturilor feminine si COSR. In ceea ce o priveste pe doamna Bitang, cel tirziu luni, ea se va prezenta la antrenamente", a declarat presedintele forului roman de gimnastica, Nicolae Vieru.

Fara alte pretentii financiare

Acuzata de pasivitate in acest scandal, conducerea federatiei romane de specialitate sustine ca ancheta demarata de Parchet nu este justificata, antrenorul nefiind functionar public. "Belu este angajat al federatiei pe postul de antrenor al lotului feminin. Indatorirea lui Belu este sa elaboreze programul, vizat de federatie, privind pregatirea si participarea la competitii. El nu putea avea preferinte pentru gimnaste, care dadeau sau nu dadeau bani. Federatia, pe baza rezultatelor de la concursuri, trimitea gimnastele la diferite intreceri", a afirmat presedintele FRG.

Conform unor surse din COSR, in contractul incheiat intre forul olimpic, federatia de specialitate si Octavian Belu era specificat faptul ca "antrenorul nu poate emite alte pretentii financiare decit cele prevazute in respectivul document". In acest act nu este prevazuta insa taxa de 30% pe care Octavian Belu o percepea de la elevele sale la anumite concursuri cu premii, recunoscuta, de altfel, de tehnician in fata instantei.

Belu, voluntar la sala

Plecarea celor doi tehnicieni, Mariana Bitang si Octavian Belu, de la lot a provocat o adevarata razmerita in rindul componentelor echipei de gimnastica. "Fetele nu asculta decit de domnul Belu si doamna Bitang. Antrenorul Lucian Sandu nu se poate intelege cu ele. Duminica au fost libere si au plecat in oras. In numai citeva ore, ele au luat in greutate. Monica Rosu s-a intors cu 1,2 kg in plus, in timp ce Catalina Ponor a luat 600 de grame", a adaugat Nicolae Vieru. Daca antrenoarea Mariana Bitang va reveni in sala cel mai probabil la inceputul saptaminii viitoare, Octavian Belu se va concentra deocamdata asupra anchetei de la Parchet. El a promis insa ca, voluntar, va trece si pe la sala, atunci cind timpul ii va permite.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.