Ziua de azi va fi una dedicata gimnasticii, sarbatorindu-se astfel 100 de ani de la infiintarea forului roman de specialitate. Pe langa presedintele Uniunii Europene de Gimnastica, Bruno Grandi, la eveniment vor mai lua parte si personalitati ale lumii sportive din tara noastra, dintre care nu putea lipsi Nadia Comaneci, premiata, ieri, cu trofeul "Campioni de Legenda"

Primul trofeu "Campioni de Legenda" a fost decernat de Fundatia "Casa Campionilor" cui altcuiva decat Nadiei Comaneci, prima gimnasta din istorie care a primit nota 10, la Jocurile Olimpice de la Montreal (Canada), in 1976. "Pentru ca toata lumea sportului o considera pe Nadia cel mai important simbol al acestui domeniu, ea va fi prima care va primi acest trofeu. Pentru mine Nadia este sinonim cu perfectiunea", a precizat presedintele fundatiei "Casa Campionilor", Mariana Bitang, manifestandu-si dorinta de a realiza o galerie a sportului romanesc in care fostii sportivi sa doneze cate un obiect personal. Urmatoarea personalitate care va primi trofeul "Campioni de Legenda" este presedintele Fundatiei Atletismul Romanesc, Iolanda Balas Sotter, la data de 12 decembrie.

Trofeul primit de Nadia Comaneci i-a provocat emotii fostei campioane mondiale si olimpice, la fel cum se intampla de fiecare data cand i se decerneaza o distinctie in Romania. "Mi-am imaginat ca trofeul va fi frumos, dar a iesit ceva superb. Le doresc succes in proiectele viitoare. Am facut un efort mare sa vin aici, pentru ca l-am lasat pe cel mic acasa. Nu urmaresc imaginile cu mine, pentru ca imi provoaca emotii, cu toate ca stiu ce am facut acum 30 de ani, dar simt ceva in stomac de fiecare data cand le urmaresc. imi place sa le urmaresc cu cei care au fost alaturi de mine", a adaugat Comaneci, care a dat un autograf pe o poza marita a copertei revistei "Time" din data de 2 august 1976.

Dupa decernarea trofeului, Nadia Comaneci a primit cate un trandafir rosu de la foste gimnaste, toate campioane olimpice la editiile 1996, 2000 si 2004, Andreea Raducan, Gina Gogean, Lavinia Milosovici, Maria Olaru, Silvia Stroescu, Monica Rosu, Oana Ban, Dana Sofronie si Andreea Isarescu.

Printre personalitatile prezente la eveniment s-au numarat Dan Grecu, Octavian Belu, Florian Gheorghe, Adrian Stoica, Nicu Vlad, Iolanda Balas Sotter, Nicolae Marasescu, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase, Gabriela Szabo, Camelia Potec, Cristian Gatu, Ioan Dobrescu, Marius Urzica si Laura Badea.

Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol prezentat de 12 gimnaste de la Clubul Sportiv scolar Farul Constanta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.