Viorica Tigau il acuza pe Titi Mihail de abuz in serviciu. Mihail a selectionat-o pe Carmen Zamfir in detrimentul ei, pentru Balcaniada, desi aceasta a fost suspendata pentru dopaj. IAAF ameninta forul condus de Ilie Floroiu cu excluderea din orice competitie!

Scandalurile nu se mai termina in atletismul romanesc. De aceasta data insa, lucrurile par sa fie mai mult decat grave. Concret, atleta Viorica Tigau il acuza pe directorul tehnic al Federatiei, Titi Mihail, de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, fapta incriminata de noul Cod Penal si sanctionata cu inchisoare de la 1 la 5 ani! Culmea, presedintele FRA, Ilie Floroiu, pare sa nu inteleaga acest lucru!

Performantele submediocre ale atletismului romanesc in acest an par sa aiba cauze mai degraba interne. Dupa nenumaratele scandaluri care au zguduit sportul condus de Ilie Floroiu, printre care amintim divergentele dintre Guset si Termure, dintre antrenoarea Carmen Hodos si Titi Mihail, de la Poiana Brasov, dupa ce sportivii nu mai au un stadion performant unde sa se antreneze, fiind goniti practic dupa "Lia Manoliu", un alt scandal urias mocneste in atletismul romanesc.

De aceasta data insa, lucrurile par foarte grave si pot avea repercusiuni dintre cele mai urate pentru cei incriminati. Totul a pornit de la o plangere a Vioricai Tigau, adresata FR de Atletism, in care sportiva se arata indignata de felul cum a fost tratata de oficialii Federatiei, care au exclus-o din lotul pentru Balcaniada, desi intrunea toate conditiile pentru a reprezenta Romania la competitia de la Zenica (Bosnia si Hertegovina).

Ce spune Viorica Tigau

Ieri, pe adresa redactiei noastre a sosit o plangere in care Viorica Tigau il incrimineaza pe antrenorul federal Titi Mihail de abuz in serviciu. "Am fost instiintata de catre antrenorul federal Bogdan Tarus ca trebuie sa reprezint Romania in proba de 100 mg la Campionatul Balcanic de la Zenica, din perioada 2-3 septembrie 2006, lucru deloc surprinzator din moment ce castigasem titlul national si, fara cel mai mic ajutor din partea FRA, mi-am prelungit perioada de pregatire pentru a onora aceasta selectie. Ajunsa in conditii grele la locul competitiei, dupa 60 de ore de drum, am aflat cu stupoare, indignare si revolta ca nu eu voi reprezenta Romania in proba de 100 mg, ci Carmen Zamfir, o atleta care nu numai ca nu participase la Campionatele Nationale, dar nu alergase in nicio competitie oficiala de mai bine de 2 ani, suspendata fiind pentru dopaj in urma unui control pozitiv.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.