Europencele au facut legea in ultimul turneu important din 2006. Maria Sarapova a cistigat US Open, al doilea turneu de Grand Slam din cariera. Rusoaica are 19 ani, 13 titluri si incasari de sapte milioane de dolari

In doua seturi de cite 45 de minute a cistigat Maria Sarapova primul sau US Open si, totodata, al doilea titlu major din cariera, dupa Wimbledon 2004. Rusoaica in virsta de 19 ani s-a intors simbata seara, la Flushing Meadows, dupa aproape 26 de luni, intr-o finala de Grand Slam, cinci dintre ulterioarele tentative de cucerire a unui turneu major esuind in semifinale.

Cupa fara capac

In ultimul meci din America, oponenta i-a fost a doua jucatoare a lumii, Justine Henin-Hardenne, dar numai cu o zi inainte rusoaica o elimina pe chiar lidera clasamentului mondial, Amelie Mauresmo (6-0, 4-6, 6-0). Meciul cu Henin s-a incheiat dupa doua seturi identice (6-4) si, in ciuda infringerii, belgianca a intrat in clubul restrins al celor sapte jucatoare care evolueaza in acelasi an in finala fiecaruia dintre cele patru turnee de Mare Slem. Este adevarat, in 2006 a ridicat doar o data trofeul deasupra capului, la Roland Garros.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.