Liderul echipei nationale a Romaniei incepe astazi un nou sezon cu echipa de club. Transferat pentru opt milioane de euro de la Juventus, Adrian Mutu e noul lider al Fiorentinei, echipa care pleaca la drum in Serie A cu o penalizare de 19 puncte, ca urmare a scandalului care a zguduit fotbalul italian. Aventura lui Adrian Mutu la Fiorentina incepe astazi, cand este programata prima etapa din campionatul italian. Romanul e anuntat titular in partida cu Internazionale Milano, echipa care il cumpara in 1999 de la Dinamo, impingandu-l pe scena mare a fotbalului mondial.

La Inter a prins doar 10 meciuri in campionat, fara sa marcheze un gol. Prea putine ocazii pentru un pusti talentat din sud-estul Europei. Mai ales ca Mutu concura atunci pentru un loc de titular in atacul nerazzurrilor cu nume ca Alvaro Recoba, Christian Vieri sau Ivan Zamorano "Eu eram foarte tanar, iar echipele mari din Italia nu au prea multa rabdare cu tinerii. In ciuda faptului ca nu m-am impus, a fost o experienta buna si am pastrat o relatie frumoasa cu patronul Massimo Moratti", marturiseste jucatorul. Insa nu meciul cu Inter e marea provocare.

"Vreau sa formez, alaturi de Luca Toni, cel mai bun atac din Serie A. Cred ca vom concura cu duo-ul Adriano-Ibrahimovici la acest capitol. Luca Toni e un mare campion si nu va fi usor sa joc alaturi de el. A fost golgheterul ultimei stagiuni si cel mai bun marcator din Europa. In acest moment nu sunt neaparat preocupat sa inscriu, asa cum au scris ziarele din Italia. Trebuie doar sa ofer pasele de gol si cred ca vom forma un cuplu letal", a declarat decarul Fiorentinei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.