'Tricolorii' au aratat in meciul cu Albania ca nu au reusit sa treaca peste socul semiesecului cu Bulgaria, evolutia lor fiind sub asteptari. Chiar si asa, nationala tarii noastre s-a impus la Tirana cu 2-0, prin reusitele lui Dica si Mutu. Cu acest rezultat, "tricolorii" au intrat din nou in calculele calificarii la Euro 2008, performanta ce va fi rasplatita de FRF cu peste doua milioane de euro

Semiesecul din partida cu bulgarii a fost pus pe seama lipsei de concentrare a "tricolorilor" in ultimele 10 minute ale jocului, dar si pe greselile individuale ale lui Lobont si Contra. Piturca nu i-a ascultat pe cei care il sfatuiau sa-i inlocuiasca pe cei doi cu Dani Coman si Vali Badoi, singura modificare facuta de selectioner fiind Ghionea in locul lui Tamas (suspendat). Pana la urma, fundasul rapidist nu a prins decat un loc langa banca de rezerve, Piturca neincluzandu-l printre cei 18 fotbalisti inscrisi pe foaia de joc.

Nationala Romaniei s-a zbatut mult, a dominat jocul, dar fara nici un efect pe tabela de marcaj. Daca in meciul de deschidere a campaniei de calificare la turneul final al Campionatului European din 2008, arma secreta a bulgarilor a fost chiar Victor Piturca, neinspirat in momentul schimbarilor, acum a venit randul nostru sa profitam de lipsa de inspiratie a adversarului.

Toata lumea, de la suporter la selectioner si conducatori ai fotbalului romanesc, ar trebui sa-i multumim lui Kastrati, care l-a servit ideal pe Dica. Pasa albanezului ar trebui totusi sa-l ingrijoreze pe Victor Piturca, pentru ca singura actiune prin care "tricolorii" au verticalizat l-a avut ca protagonist pe Kastrati, nicidecum pe unul dintre mijlocasii nostri. Golul secund, care a inchis partida, a fost marcat de Adrian Mutu, atacantul Fiorentinei transformand un penalty acordat in urma unui fault asupra lui Florentin Petre.

Mutu: "Am fost mai inteligenti"

Victoria de la Tirana ii pastreaza pe "tricolori" in plasa Olandei, invingatoare in fata Belarusului (3-0), "portocala mecanica" conducand in clasamentul Grupei G cu 6 puncte dupa doua jocuri. Locul secund este ocupat de Bulgaria, care are acelasi punctaj ca si Romania (4), insa un golaveraj superior.

Imediat dupa meciul cu albanezii, seful FRF, Mircea Sandu, a dezvaluit si suma pe care "tricolorii" o vor incasa daca se califica la Euro 2008. Astfel, in cazul in care Romania va obtine biletele pentru Austria si Elvetia, forul fotbalistic de la Bucuresti ii va recompensa pe jucatorii care au luat parte la aceasta campanie cu suma totala de doua milioane de euro. "Am obtinut o victorie foarte importanta in economia campaniei de calificare. Nu s-a pus problema demiterii selectionerului sub nicio forma. Daca ne calificam, indiferent de pe orice pozitie, jucatorii nostri vor primi doua milioane de euro", a spus Mircea Sandu.

Vorbele sefului FRF au fost intarite si de declaratiile "tricolorilor", toti considerand cele trei puncte obtinute in Albania foarte importante in lupta pentru calificare. "Am luat cele 3 puncte si acest lucru e cel mai important. Eram linistit si la 0-0, pentru ca ii simteam pe baieti concentrati. Nu a fost usor, albanezii au jucat agresivi, dar noi am fost mai inteligenti. Albania o sa puna probleme si altor echipe care vor veni aici", a precizat Adrian Mutu.

Clasament Grupa G

1. Olanda 2 2 0 0 4-0 6

2. Bulgaria 2 1 1 0 5-2 4

3. Romania 2 1 1 0 4-2 4

4. Albania 2 0 1 1 2-4 1

5. Belarus 2 0 1 1 2-5 1

6. Luxemburg 1 0 0 1 0-1 0

7. Slovenia 1 0 0 1 0-3 0

Meciuri disputate pana acum:

Romania - Bulgaria 2-2; Luxemburg - Olanda 0-1; Belarus - Albania 2-2; Albania - Romania 0-2; Olanda - Belarus 3-0; Bulgaria - Slovenia 3-0

Anul acesta se vor mai juca partidele: Romania - Belarus; Bulgaria - Olanda; Slovenia - Luxemburg (pe data de 7 octombrie) si Belarus - Slovenia; Luxemburg - Bulgaria; Olanda - Albania (11 octombrie)


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.