Izbanda. Tricolorele au intrecut Serbia, 67-63, in primul meci al grupei preliminare D a Europenelor de baschet
Cu Ghita Muresan in tribuna, prezent ca invitat al Ambasadei SUA la Bucuresti, si sub ochii Monicai Broszowzky, insarcinata, baschetbalistele romance au obtinut o prima victorie in grupa D preliminara a Europenelor de anul viitor. 67-63 a fost scorul prin care tricolorele au intrecut reprezentativa Serbiei. Adica tara de unde provine selectionerul Romaniei, Predrag Vasic. Cea mai buna jucatoare a fost Anemarie Parau, care joaca in prezent in Belgia. Prietena handbalistului Marius Novanc, de la Steaua, a marcat 16 puncte, fiind secondata intr-un clasament al marcatoarelor de Vass (15 p) si Stoenescu (12 p).

Spectatorii prezenti in Sala Sporturilor din Targoviste au contribuit din plin la revansa romancelor, care fusesera invinse de sarboaice cu 63-50, acum doi ani, la turneul final al Europenelor.
"Ma tem mai mult de urmatorul meci, cel contra Finlandei. Am spus asta inca de cand am aflat din ce grupa facem parte", a declarat sarbul Vasic. Romania va juca impotriva Finlandei pe 13 septembrie, la Helsinki, iar returul cu Serbia se va disputa pe 16 septembrie, la Cacak. In fine, Aradul va fi, pe 20 septembrie, gazda a meciului cu nordicele.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.