Sport Total: Care credeti ca sint principalele cauze pentru care nationala de tineret a fost infrinta in Germania?

Florin Prunea: Cauzele cred ca le-au vazut toti. Am inceput prea relaxati meciul, modul de abordare fiind cel care practic ne-a scos din joc. Era deja 2-0 in minutul 18 si apoi a venit eliminarea. Nu mai puteam intoarce rezultatul decit foarte greu. Cu noroc.

Noul sistem de programare a meciurilor a dezavantajat echipa noastra?

Am stiut din primul moment ca va fi foarte greu sa trecem mai departe, in play-off. Sa joci meciul decisiv in Germania, cu echipa gazda, e greu.

Cum se simt acum baietii?

Toata lumea e suparata. Mai ales Sapunaru, care, cred, se considera putin responsabil. Asta chiar daca eu cred ca a fost eliminat prea usor. Toti insa ar trebui sa-si regindeasca acum atitudinea.

Stiu ca mai ramin foarte putini din jucatorii actuali in limita de virsta care sa le permita sa mai joace la tineret!

Da, cred ca cinci sau sase. E pacat pentru ca s-a pierdut o generatie. Un an de acum incolo nu se vor mai organiza competitii ale tineretului. Era un moment bun, mai ales ca totI cei care au intrat pe teren joaca la echipele lor de club. Bine, in afara de Minca.

Apropo de portari, domnul Moraru spunea ca Pantelimon va fi urmatorul portar al nationalei. De acord?

Costel a fost si el cu noi. Cred ca are calitati, dar ar trebui sa si apere. Pentru un portar asta e cel mai important. De asta si Minca e ezitant citeodata.

Avem de unde ridica o noua generatie care sa se poata califica intr-un viitor apropiat la un turneu final?

Nu stiu. Eu ma uit la postul de portari si nu prea sint optimist. Dar poate ca vor creste la un moment dat, poate ca sI cluburile se vor ocupa mai mult de juniorii lor. Asta, pentru a avea si noi, la nationalele mici, material de slefuit.

Despre Sandoi ce parere aveti? Putea el sa fie antrenorul de care aveam nevoie?

Emil a venit la echipa doar de doua saptamini. Nu putea face minuni. Eu am asistat la pregatirea jocului si va spun ca s-a jucat invers decit ceea ce a cerut el. Poate insa jucatorii vor invata ceva din asta.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.