La final, Dica i-a dedicat tatalui primul sau gol dintr-un meci oficial

Victoria cu Albania a avut darul sa le readuca zimbetul pe buze tricolorilor. Eliberati ca dintr-un lung cosmar, jucatorii nationalei, in frunte cu selectionerul Victor Piturca, s-au declarat multumiti de rezultatul inregistrat la Tirana, dar si de jocul prestat.

"Era un moment delicat pentru echipa si stiam ca vom avea un meci greu. Am trecut bine de el si cel mai important lucru este ca am luat cele trei puncte. Baietii au jucat foarte organizat, exact asa cum stabilisem inaintea jocului. Nu ne gindim decit la victorie in meciul cu Belarus", a declarat Piturca, vizibil mai linistit.

Tehnicianul l-a laudat pe Dica pentru primul sau gol la nationala, intr-un meci oficial: "S-a dovedit providential. De fapt, calitatea lui de baza este sa apara cind nu te astepti si sa marcheze decisiv". Stelistul, care s-a aratat foarte fericit pentru golul marcat, i-a dedicat tatalui sau reusita prin care a deschis scorul. "Ne-am gindit si ne vom gindi in continuare la intilnirea cu Bulgaria, pentru ca a fost dureros. Ma bucur ca am cistigat cele trei puncte. Dedic golul tatalui meu, care este in spital si sper ca m-a urmarit", a spus Dica.

Adrian Mutu crede ca tricolorii au etalat un joc bun, care ne da sperante pentru restul campaniei de calificare: "Am jucat inteligent. Jocul merge bine si sper sa o tinem tot asa pentru a uita semiesecul cu bulgarii". Capitanul Cristi Chivu a reamintit ca nu trebuie sa uitam ca am invins o echipa deloc de neglijat: "Sintem profesionisti si am trecut repede peste rezultatul meciului cu Bulgaria. Am invins o echipa, formata din jucatori de valoare, care evolueaza in campionate puternice".

Presedintele Federatiei Rom<- ne de Fotbal s-a declarat multumit de munca selectionerului: "N-am facut un joc stralucit. Diferenta de valoare a fost, insa, evidenta. Pi- turca este un mare antrenor si sint incintat de munca depusa de acesta la cirma nationalei".

EMERICH IENEI:" Am suferit pentru ca am pasat prea mult lateral. Noroc cu pasa lui Kastrati, altfel nu stiu cind inscriam. Jocul nu m-a satisfacut deloc. Nici evolutia lui Mutu nu mi s-a parut foarte buna. Am abuzat de centrari si am jucat prea lent. N-am jucat perpendicular pe poarta. Cu un singur virf era si greu sa atacam frontal."

Contra rateaza

Belarusul Fundasul dreapta al nationalei, Cosmin Contra, a primit al doilea cartonas galben in partida cu Albania, dupa ce fusese avertizat si cu bulgarii, urmind sa rateze meciul cu Belarus. La partida care se va desfasura pe 7 octombrie, unul dintre posibilii titulari se anunta a fi George Ogararu, fundasul lui Ajax Amsterdam, cel care nu a fost convocat pentru dubla ce tocmai a trecut.

GICA HAGI (fost selectioner):" Cred ca e important ca am luat trei puncte. Sigur, nici adversarul nu ne-a pus mari probleme. Insa, in fotbal conteaza rezultatul. N-am mai jucat spectaculos, dar ceea ce ramine e faptul ca in clasament avem patru puncte. Am facut un meci bun defensiv, insa in atac am fost mai slabi. Olanda are sase puncte, dar nimic nu este pierdut."

MIRCEA SANDU (presedinte FRF):" O victorie e o victorie, indiferent de jocul prestat. Analiza o va face Victor Piturca. Dupa rezultatul de la Constanta, e bine ca am reusit sa cistigam aici, la Tirana. Pacat ca n-am reusit sa invingem si Bulgaria. Cit priveste meciul cu Belarus, solicitarea antrenorului si echipei a fost ca partida sa se desfasoare la Bucuresti. O sa iau legatura cu presedintele federatiei de acolo pentru a pune la punct detaliile."

DUMITRU DRAGOMIR (presedinte LPF):" Am inceput destul de greu. Prima repriza a fost slaba. Am jucat incilcit, cu frica, numai ca, de prin minutul 55, ne-am mai revenit. Noroc ca nici echipa Albaniei nu ne-a pus in dificultate. Am crezut ca ma imbolnavesc de nervi pina am inscris. Eu cred ca Mutu a facut un meci excelent. Cu echipele mici e mai greu intotdeuna, pentru ca se apara mai mult. Si Olanda s-a chinuit cu Belarus."

N-au putut intra la meci!

Oficialii FRF au intimpinat probleme in privinta invitatiilor la meci. Pina ieri la prinz albanezii nu le dadusera romAnilor tichetele care le permiteau accesul la partida. Problema s-a rezolvat numai dupa ce Ionut Lupescu a apelat la fostul stelist Albert Duro. Directorul general al Federat iei a avut dificultati si la plecarea spre Tirana, pentru ca isi uitase pasaportul.

Altfel, se pare ca Duro a fost si o buna sursa pentru selectionerul roman, care s-a informat in privinta conationalilor sai: "I-am spus lui Piti cite ceva despre nationala Albaniei. Fotbalistii albanezi sint tari in atac si slabi in aparare", a declarat Duro. Altfel, partida Albania - Romania pare sa fi stirnit suspiciuni la unele case de pariuri. Cotele pentru victoria Romaniei scazuse mult, de la 1,75 la 1,45 la agentia Gamebookers, in timp ce casa William Hill a blocat complet pariurile inaintea meciului.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.