Meciurile dintre Franta si Italia au fost dintotdeauna extrem de disputate insa, in partida din aceasta seara, miza este mult mai mica. Desi nu vor sa recunoasca, jucatorii din "hexagon" vor cu orice pret sa razbune infrangerea din finala Campionatului Mondial, pentru a-i face fericiti pe fanii care vor veni pe Stade de France.

In calitate de finalista a CM din Germania din acest an, Franta se pregateste sa o primeasca in aceasta seara pe campioana mondiala, Italia, intr-un meci din Grupa B a preliminariilor Campionatului European din 2008. Partida va avea loc de la ora 22.00, pe Stade de France din Paris, iar componentii selectionatei "cocosului galic" refuza sa se gandeasca la o razbunare pe formatia care le-a rapit visul de a deveni campioni mondiali in finala de la Berlin.

Fundasul Lilian Thuram a declarat ca nationala Frantei trebuie sa se axeze in aceste preliminarii pe adunarea punctelor, nu pe obtinerea unor revanse. "Obiectivul nostru este sa adunam puncte. Razbunarile sunt pentru fani, nu pentru jucatori. Trebuie sa castigam, chiar daca nu vom castiga Cupa Mondiala la sfarsitul meciului", a mentionat Thuram.

De asemenea, atacantul Thierry Henri impartaseste acelasi sentiment in legatura cu meciul din aceasta seara si spune ca Franta si Italia joaca intr-o alta competitie acum. "Este startul unei noi competitii care nu are nicio legatura cu cea precedenta. Nu suntem la box, unde fiecare meci se disputa cu titlul pe masa", a declarat starul francez.

Spre deosebire de jucatori, selectionerul francez, Raymond Domenech, este exceptia acestei reguli si inca este marcat de modul in care formatia sa a pierdut titlul mondial dupa loviturile de departajare. Tehnicianul a declarat ca inca se straduieste sa accepte ceea ce s-a intamplat in seara de 9 iunie, pe Olympiastadion din Berlin.

Marcatorii celor doua goluri ale finalei Campionatului Mondial vor fi absenti pe Stade de France. Marco Materazzi este suspendat, iar Zinedine Zidane si-a incheiat cariera dupa finala din Germania. Cei doi au fost personajele principale ale ultimei intalniri dintre Franta si Italia, dupa ce "Zizou" i-a aplicat un cap in piept lui Materazzi, pe motiv ca italianul i-ar fi jignit familia. Cu o zi inaintea meciului din preliminariile Europenelor, jucatorul "Scuadrei Azzura" si-a exprimat regretele fata de acel incident, spunand ca accepta oricand sa vorbeasca cu fostul international francez.

Un alt absent va fi David Trezeguet, cel care a ratat penalty-ul ce a adus titlul mondial in tabara italiana.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.