"Tricolorii" trebuie sa uite semiesecul cu Bulgaria si sa se concentreze asupra confruntarii cu Albania, din aceasta seara, de la ora 21.00. Desi presedintele FRF, Mircea Sandu, a afirmat ca Victor Piturca va efectua mai multe modificari in 11-le de start fata de meciul de la Constanta, selectionerul a dezvaluit ieri ca singura noutate va fi aparitia lui Ghionea ca fundas central.

Pe langa inlocuirea lui Tamas (suspendat) cu Ghionea, ar fi urmat sa fie schimbati Lobont si Contra, cei considerati principalii vinovati pentru golurile primite de "tricolori" sambata, selectionerul gandidu-se sa-i titularizeze pe rapidistii Coman si Badoi.

Sedintele de pregatire din Albania, la care au luat parte cei 20 de jucatori din lotul "tricolor", l-au facut pe Victor Piturca sa se razgandeasca asupra modificarilor din echipa de start. Astfel, singura noutate din primul 11 va fi Ghionea, care va face pereche cu Chivu in centrul liniei defensive. "Am decis ca in meciul cu Albania sa pastrez aceeasi echipa ca in partida cu Bulgaria! Singura modificare o sa fie Ghionea, este sansa lui", a dezvaluit Piturca, oferindu-le lui Lobont si Contra sansa sa se revanseze pentru greselile de sambata.

Obiectivul "tricolorilor" pentru meciul de la Tirana nu poate fi decat victoria. Selectionerul Romaniei este insa constient de faptul ca albanezii nu se vor preda usor. "Ne asteapta un meci foarte dificil. Daca nu castigam, lucrurile se vor complica destul de mult pentru noi. Venim la Tirana cu un singur lucru in minte, dar stiu ca Albania nu se va preda prea usor", a spus Piturca.

In fata presei de la Tirana, selectionerul si-a exprimat din nou regretul pentru semiesecul din partida cu Bulgaria, afirmand ca motivul principal care a dus la acel rezultat a fost lipsa de concetrare a "tricolorilor" in ultimele 10 minute ale jocului de la Constanta. "Partea proasta este ca am avut ocazia sa castigam acest meci si am fost egalati de o echipa care nu a avut ocazii clare de gol. Trebuie sa spun insa ca lipsa de concentrare a jucatorilor mei este de neiertat", a mentionat Piturca.

Albania ne-a invins acum 60 de ani

De-a lungul istoriei, Romania si Albania s-au intalnit de 13 ori, "tricolorii" impunandu-se de 10 ori. Primele doua jocuri dintre cele doua reprezentative au avut loc in 1946, in Cupa Balcanica, albanezii castigand si la Tirana, si la Bucuresti cu acelasi scor: 1-0. Singurul egal s-a inregistrat in 1949, intr-un amical desfasurat pe stadionul "Republicii", fiecare echipa inscriind cate o data. Cea mai mare diferenta de scor intr-o confruntare oficiala s-a consemnat in 1987, 5-1 in favoarea "tricolorilor", partida disputata pe Ghencea, contand pentru preliminariile Campionatului European din 1988. In acel meci, actualul selectioner al Romaniei, Victor Piturca, a reusit sa puncteze de doua ori.

Meciurile de acasa se vor juca pe Ghencea si la Timisoara

Odata cu cele doua puncte pierdute in fata vecinilor de la sud de Dunare, "tricolorii" au hotarat sa nu mai joace la Constanta, unde publicul nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Asa ca pe lista nationalei au mai ramas doua arene pe care va putea evolua in campania de calificare pentru Euro 2008: Ghencea (stadionul Stelei) si "Dan Paltinisanu" (Poli Timisoara).

Faptul ca arena campioanei Romaniei a trecut cu bine de inspectia UEFA i-a facut pe jucatorii din lotul national sa le ceara oficialilor FRF sa demareze discutiile cu omologii forului din Belarus pentru ca partida din 7 octombrie sa se dispute in Ghencea. "Din punctul meu de vedere, si daca ei sunt de acord, cred ca vom juca pe stadionul Steaua. Insa sper ca gazonul sa fie pus la punct pana atunci", a declarat Piturca.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.