Campioana de la tenis de masa vrea sa afle de ce a avut interzis la competitiile internationale inainte de 1989

Obisnuiti cu competitia, multi dintre fostii mari sportivi ai Romaniei au incercat sa afle, inainte de a-i trece prin cap ideea lui Traian Basescu, care dintre colegi sau conducatori le-au facut viata amara inainte de 1989, desi, alaturi de actori, faceau parte dintr-o categorie sociala privilegiata. Surprinzator, Ilie Nastase a aflat cu stupoare ca nu a avut nici un fel de dosar, desi deplasarile in strainatate nu putea sa scape de filajul baietilor cu ochi albastri. Nu a fost singurul.

Doi ani de asteptare

Fosta campioana europeana la tenis de masa, Otilia Badescu, incearca fara succes de mai bine de doi ani sa afle cine a turnat-o la Securitate inainte de Revolutia din 1989. ,,In 1985, mai multi jucatori de tenis de masa, printre care si Olga Nemes, au ales sa ramina in strainatate. Chiar si dupa plecare, eu am continuat sa tin legatura cu Olga Nemes, cu care eram prietena. Cred ca cineva s-a gasit sa-mi faca adresa la Securitate, astfel ca mi s-au inchis portile pentru iesirea in Vest. Inainte cu trei zile de competitie, eram anuntata ca nu mai fac deplasarea. Nici in Iugoslavia nu mai eram lasata sa concurez. Desi eram cea mai buna jucatoare de tenis de masa la cadete, eram lasata tot timpul acasa. Au fost doi ani de cumpana pentru mine, dar, din fericire, am reusit sa-i depasesc. Am iesit din tara abia in 1987, la Campionatele Europene din Grecia", a afirmat fosta campioana europeana la tenis de masa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.