Tricolorii au pierdut lamentabil in Germania si au ratat barajul pentru Euro 2007

Dupa ce isi pusese mari sperant e in partida cu Germania si spunea ca vrea victoria cu orice pret, nationala lui Emil Sandoi a dezamagit exact in momentul in care trebuia sa traga tare. Jucatorii romDrept urmare, cei doi atacanti, Helmes si Gomez, s-au intrecut in ocazii pe durata primei reprize, pe fondul unei aparari visatoare si a unui mijloc care in prima parte nu a existat, in timp ce elevii lui Sandoi nu au expediat nici un sut pe spatiul portii. Internationalul german de origine spaniola, Gomez, a fost cel care a deschis scorul in minutul 10, reluind de linga Moti un sut respins in fata de Mihai Minca.

Era inceputul sfirsitului, pentru ca dupa numai 8 minute, a fost rindul lui Helmes sa il invinga pe goalkeeper-ul roman. Minutul 30 a adus cu el probleme si mai mari: rosu pentru Sapunaru, echilibrul se rupe de tot si Helmes majoreaza scorul la 3-0, dupa alte 9 minute. Prima reactie a lui Sandoi este surprinza toare: intareste defensiva inlocuind un mijlocas cu un fundas.

A doua repriza calmeaza jocul definitiv. Nemtii nu mai au de ce sa forteze, iar tricolorii se straduiesc sa nu mai primeasca gol. Minutul 74 aduce o palida consolare: Radu Stefan reduce din diferenta, printr-un sut superb de la 20 de metri. Nemtii inscriu din nou pentru 4-1 prin Castro, dar Hunt nu ne iarta nici el, punctind pentru un 5-1 ce nu mai are nevoie de comentarii.

Pleaca Sandoi?

Dupa esecul categoric in fata nemtilor, scaunul antrenorului Emil Sandoi nu mai pare atit de sigur. Desi si-au aratat sprijinul pentru tehnicianul tricolorilor mici, oficialii FRF i-au stabilit ca obiectiv calificarea la Euro 2007 si nu au digerat prea bine esecul. Antrenorul nationalei a condus de pe banca, pina acum, doar doua partide oficiale: victoria in fata Irlandei de Nord, cu scorul de 3-0 si meciul cu nemtii de aseara.

Sistem foarte dur

Romania a pierdut orice sansa de calificare la CE din 2007, dupa ce a fost la egalitate de puncte cu Germania. Victoria in fata tricolorilor le-a adus nemtilor primul loc in grupa a zecea, pozitie care le-a asigurat prezenta in play-off-ul competitiei. De altfel, actualul sistem de calificare a fost introdus pentru prima data in aceasta forma, dar a fost indelung criticat, pentru ca fiecare meci devine decisiv.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.