Spania si-a adjudecat primul titlu mondial la baschet, din istoria sa, dupa ce a pus-o la respect pe campioana europeana, Grecia, in finala turneului din Japonia. Scorul de 70-47 in favoarea ibericilor spune totul despre diferenta dintre cele doua finaliste

Spaniolii au promis inainte de finala ca vor juca pentru coechipierul lor, Pau Gasol, care s-a accidentat in timpul semifinalei castigate impotriva Argentinei. Ibericii au practicat un joc excelent atat in ofensiva, cat si in defensiva, iar grecii, desi sunt campioni europeni, ar fi trebuit sa-si ia notite de la adversari.

Cei mai buni marcatori pentru noua campioana mondiala au fost Garbajosa si Navarro (ambii cu cate 20 de puncte), iar pentru greci principalul marcator a fost Kaliouzis (17 puncte). "Am jucat foarte bine si am fost fenomenali in aparare. Ne-am dorit aceasta victorie pentru Pau si am obtinut-o pana la urma", a delarat Navarro la finalul meciului.

Desi nu a jucat in finala, Pau Gasol a fost ales cel mai valoros jucator al Campionatului Mondial din Japonia. Liderul din teren al selectionatei spaniole a realizat o medie de 21,3 puncte pe meci si 9,4 recuperari. De asemenea, Gasol face parte si din "cinciul ideal" al acestui turneu, in care a mai fost ales un alt spaniol, Jorge Garbajosa. Ceilalti trei baschetbalisti care completeaza aceasta lista sunt: americanul Carmelo Anthony, argentinianul Manu Ginobili si grecul Theodoros Papaloukas.

Aproximativ 15.000 de suporteri spanioli care au urmarit finala dintre Spania si Grecia pe un ecran gigant instalat intr-o piata din Madrid au sarbatorit cu multa sampanie cucerirea primului titlu mondial la baschet.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.