Pe ultima suta de metri, granzii Ligii I au achizitionat cate doi jucatori. Dinamo i-a adus pe Phillipe Mendy si Denis Serban, Rapid, pe Mazilu si Lazar, iar Steaua i-a luat pe francezul Cyril Thereau (Charleroi) si pe Ovidiu Petre. Pentru asigurarea serviciilor celor doi, Gigi Becali a fost nevoit sa scoata din buzunar nu mai putin de 1.800.000 de euro, din care 600.000 pentru jucatorul lui Charleroi.

Ultima zi in care se mai puteau face transferuri a fost una zbuciumata pentru reprezentantele Romaniei in cupele europene. Toate cele trei si-au definitivat listele cu jucatori pe care le vor trimite la forul european.

Dupa un raid prin Belgia al lui Mihai Stoica, managerul general al gruparii din Ghencea s-a intors impreuna cu Cyril Thereau, un jucator cu acelasi profil ca si Victoras Iacob, care in patru meciuri a marcat de trei ori pentru Charleroi. Tot ieri, Steaua a pus mana si pe Ovidiu Petre, care dupa ce s-a intors de la Bologna nu s-a mai prezentat la antrenamentele Politehnicii Timisoara, exprimandu-si dorinta de a evolua la formatia pregatita de Cosmin Olaroiu. Becali n-a stat cu mainile in san si a trimis o oferta tentanta banatenilor. Negocierile au fost rapide, cele doua parti intelegandu-se repede asupra pretului: 1.200.000 de euro si Petre va juca pentru Steaua.

"Sunt superfericit! Mi s-a indeplinit un vis, acela de a juca la Steaua. De astazi (n.r. - ieri) o sa am cateva antrenamente in fiecare zi, pentru a putea reveni la capacitate maxima, si sper sa fac treaba buna, mai ales ca voi lucra din nou cu Oli. Sper sa castig campionatul cu Steaua si sa facem o treaba cat mai buna in Liga Campionilor", a afirmat Ovidiu Petre la prezentarea oficiala.

Cyril Thereau a semnat cu Steaua pentru patru ani, cu optiune de prelungire pentru inca unul, urmand sa primeasca pentru fiecare sezon petrecut in Ghencea 100.000 de euro. Ovidiu Petre a semnat o intelegere valabila pana in 2011, timp in care va fi platit cu aceeasi suma ca si atacantul francez.

Citeste si:

In Ghencea ar fi trebuit sa ajunga si coechipierul lui Thereau, Fabien Camus, insa acesta nu doreste sa paraseasca gruparea belgiana decat anul viitor. "Nu a venit, nu pentru ca nu ar fi vrut sa vina la o echipa din est. Mi-a spus ca, daca Anderlecht i-ar fi oferit 500.000 de euro pe an, nu s-ar fi dus. Vrea sa mai joace un an la Charleroi", a explicat Stoica, mentionand ca va tine in continuare legatura cu jucatorul.

Thereau a dezvaluit faptul ca nu s-a gandit ca va avea ocazia sa joace in Liga Campionilor atat de devreme. "Liga Campionilor este competitia suprema, maximul pe care poate sa-l atinga un jucator. Nu ma gandeam sa ajung sa joc in Liga Campionilor cu ceva timp in urma", a spus francezul.

Olaroiu, multumit de transferuri

Cosmin Olaroiu s-a aratat multumit de cele doua transferuri, insa a afirmat ca Steaua nu a reusit sa transfere tot ce si-a propus. "Nu am reusit sa luam tot ce ne-am propus. Pe Thereau l-am vazut la meciul cu Standard, l-a mai vazut cineva la urmatorul meci si MM la ultimul joc. Este un jucator care se remarca prin determinare, ceea ce conteaza pentru noi", a comentat Olaroiu, mentionand ca daca Steaua nu se califica in grupe nu mai erau cumparati jucatori. "Aceasta a fost strategia noastra pentru transferuri. Daca nu ne-am fi calificat in grupe, lotul ar fi facut fata campionatului. Am avut o saptamana la dispozitie pentru transferuri", a declarat Cosmin Olaroiu.

Prima ocazie a lui Thereau de a le arata ce stie suporterilor "ros-albastri" va fi maine, cand Steaua se va deplasa la Buzau pentru a disputa o partida amicala cu divizionara B, Gloria, meci ce va incepe la ora 11.30.