Magistratii Judecatoriei Piatra Neamt au dispus achitarea lui Gheorghe Stefan in procesul intentat de arbitrii Marian Salomir, Marcel Savaniu, Aurel Onita si Lucian Dan.

Justitia continua sa caute luminita de la capatul tunelului. Joi, magistratii Judecatoriei Piatra Neamt au aratat iar ca justitia este oarba, inchizand ochii la amenintarile facute, in urma cu zece luni, de Gheorghe Stefan (foto dreapta), presedintele FC Ceahlaul, la adresa unei brigazi de arbitri. Pinalti, seful filialei PNL Neamt si primar al orasului de sub Pietricica, a fost achitat in procesul in care Marian Salomir, Marcel Savaniu, Aurel Onita si Lucian Dan il acuzau de insulta si amenintare cu moartea si ii pretindeau daune totale de 100.000 de euro.
Incidentele pentru care Stefan a fost chemat in justitie s-au petrecut in pauza meciului dintre Ceahlaul si Steaua (scor 1-1), disputat la 18 aprilie 2004, in cadrul rundei a XXII-a a Diviziei A. Ãn raportul de joc, in numele brigazii de arbitri, Salomir a notat: "Domnul Gheorghe Stefan a folosit urmatoarele expresii: 'Esti un porc, o jigodie, ai venit sa ne termini>>, iar la pauza ni s-a adresat astfel: 'Va impusc pe toti, intru la puscarie, va omor, dar nu plecati din Piatra Neamt>>. La pauza, la fel, ne-a jignit si ne-a injurat, iar vicepresedintele Viorel Mestecaneanu ne-a amenintat cu bataia si cu moartea".

Spectatorii au fost vinovati!

Pe langa faptul ca cererea arbitrilor a fost respinsa, Pinalti a mai primit o ofranda de la judecatori: cei patru reclamanti vor fi obligati la plata sumei de un milion de lei de caciula, reprezentand cheltuieli judiciare. Sentinta emisa de instanta de judecata poate fi atacata cu recurs in termen de zece zile.
Dupa ce a fost scos basma curata, Gheorghe Stefan s-a aratat incantat de "dreptatea" justitiei. "Este o decizie normala. N-am fost vinovat. Totul s-a petrecut pe un stadion de fotbal, iar vacarmul facut de spectatori i-a facut pe arbitri sa priceapa gresit spusele mele", a comentat Pinalti.

Salomir tace malc

Dupa meciul din aprilie 2004, Gheorghe Stefan a fost suspendat sase etape si amendat cu 30 de milioane de lei de catre Comisia de Disciplina a LPF pentru amenintarile cu moartea adresate arbitrilor.
Cei patru arbitri au strambat din nas la aflarea deciziei forului Ligii, motiv pentru care l-au dat in judecata pe Pinalti. Interesant este faptul ca, in urma cu doua zile, Stefan si Mestecaneanu, actualul presedinte executiv al Ceahlaului, au fost achitati de Comisia de Disciplina a FRF de acuzatiile de calomnie si denigrare aduse arbitrilor si activitatii acestora.
La 27 februarie, Pinalti va trebui sa se prezinte la urmatorul termen al procesului pe care il are cu Ion Craciunescu, seful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) chemandu-l la bara pe Stefan pentru implicarea sa in activitatea arbitrilor.
Contactat telefonic, Marian Salomir a declarat: "Este anormal ce s-a intamplat la Piatra Neamt. Vom merge inainte. Mai multe nu pot sa spun deoarece presedintele CCA ne-a cerut sa nu comentam. La inceputul saptamanii viitoare, Craciunescu va organiza o conferinta de presa in care va detalia aceasta problema".