Dorinte. Pau Gasol, cel mai bun jucator al Spaniei, spune ca el si colegii sai au o pofta nebuna de noi succese

Marsul triumfal al Spaniei a continuat, ieri, la Campionatul Mondial masculin de baschet din Japonia. Pau Gasol, 25 puncte marcate, si-a condus echipa spre una dintre cele mai importante victorii de pana acum, 89-67 asupra Lituaniei. Nu diferenta de scor a fost pe primul loc, ci faptul ca ibericii s-au calificat in semifinalele Mondialelor. Iar daca este sa respectam adevarul, Spania a fost cea dintai formatie care a ajuns intre primele patru reprezentative ale lumii. Lituanienii s-au straduit cat le-a stat in puteri sa opreasca tavalugul iberic, insa n-au avut resursele necesare. Spaniolii au fost prea determinati. Sustinuti non-stop de exuberanta galerie prezenta la Saitama, spaniolii si-au vazut linistiti de joc pana aproape de final, cand au incins o strasnica hora a bucuriei.

Apararea, punctul forte

"Cred ca atuul nostru a fost apararea. Am reusit sa oprim majoritatea situatiilor de a inscrie pe care adversarii si le-au construit. Aici cred ca am castigat meciul", a declarat imediat dupa meci Pau Gasol, cel mai bun om al spaniolilor.

Oricine poate sa marcheze

"Astazi am marcat eu si Juan Carlos Navarro cele mai multe puncte. Nu asta e important. Maine poate fi randul lui Jorge Carbajosa ori al lui Jose Manuel Calderon. Oricine poate sa inscrie. Oricine poate sa faca asta. Important e sa nu primim puncte", a mai spus Gasol, care e considerat de colegi un maniac al ... apararii.

Argentina a umilit Turcia

Alta integralista a Mondialelor, Argentina. a surclasat fara drept de apel Turcia, 83-58. Manu Ginobili (foto medalion) a dat din nou recital, fiind cel mai bun om de pe teren. Campioana olimpica a marcat din toate pozitiile, s-a aparat exact si a facut spectacol in compania unei echipe a Turciei incapabila sa riposteze eficient.

Cine pierde?

Cea dintai semifinala a Mondialelor masculine de baschet va aduce fata in fata, vineri, doua echipe neinvinse pana in prezent. Atat Spania, cat si Argentina au terminat grupele din care au facut parte, C, respectiv A, cu maximum de puncte, 10. Cele doua formatii sunt conduse de doi baschetbalisti de succes din NBA. Pau Gasol de la Memphis Grizzlies pentru spanioli si Manu Ginobili de la San Antonio Spurs pentru argentinieni. Pentru cea de-a doua semifinala se vor lupta azi, Grecia cu Franta pe de o parte, si SUA cu Germania.

Ming nu joaca, dar e cel mai tare

Chinezul Yao Ming, 125 kg, 2.26 metri, de la Houston Rockets - cel mai inalt baschetbalist prezent la Mondialele din Japonia, continua sa fie cel mai eficient, desi echipa sa a fost eliminata. Ming are o medie de 25.3 puncte inscrise pe meci, fiind urmat de germanul Dirk Nowitzki, 24.5, spaniolul Pau Gasol, 21.6, Carlos Aroyo si Elias Ayuso (ambi din Puerto Rico) fiecare cu cate 21.2. Ming are o medie de 9 recuperari pe meci si 1.5 assists.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.