Spectacol. Americanul a aratat ca ramane unul dintre cei mai buni jucatori de tenis din lume, chiar daca turneul de la Flushing Meadow este ultimul din cariera sa sportiva

Andrei Pavel a trebuit sa se recunoasca invins chiar din primul tur al Internationalelor Statelor Unite ale Americii la tenis. Nu s-ar spune ca Cneazul a jucat prost. A avut insa nesansa de a-l fi avut adversar pe Andre Agassi. Nu celebritatea i-a adus victoria americanului, ci dorinta acestuia de a arata ca isi termina in plina glorie o cariera formidabila.

Agassi va ramane in istoria acestui sport ca fiind unul dintre putinii jucatori care au reusit sa castige toate turneele de Grand Slam din lume (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon si US Open), dar mai ales gratie faptului ca a facut spectacol de cate ori a aparut pe un teren de tenis. Baiatul care soca odinioara prin echipamentul sau multicolor, care refuza sa participe la Wimbledon doar pentru ca nu vroia sa joace imbracat in alb complet, pustiul rebel cu cercel in ureche a disparut de mult. Agassi e cap de familie, cu doi copii pe care-i tine de mana sotia sa, nu mai putin celebra Steffi Graf. El joaca in continuare doar pentru a face spectacol. A pierdut primul set, insa a luat-o de la capat, cu multa rabdare. Dar extrem de dornic de victorie. Asta i-a lipsit lui Pavel.

Meci extenuant

Partida dintre cei doi Andrei, unul in varianta americana, Andre, celalalt in neaosa denumire romaneasca, Andrei, a durat 3 ore si 31 minute si s-a incheiat cu victoria primului, scor 6-7 (4/7), 7-6 (10/8), 7-6 (8/6), 6-2. Mai batran cu 4 ani (Agassi are 36, Pavel doar 32), Andre a facut fata cu brio unui meci extenuant, sustinut din tribune de privirile pline de dragoste ale sotiei sale, Stefii Graf. Agassi merge in turul doi, in aplauzele miilor de spectatori prezenti in arena Artur Ashe de la Flushing Meadow. Chiar daca e ultimul sau turneu, americanul nu renunta.

Un tenismen roman decent

Andrei Pavel a castigat primul set, apoi a condus cu 4-0 in cel de-al treilea. Au fost, din pacate, doar doua momente in care romanul s-a aflat in avantaj. "Agassi a jucat cu un tenismen roman decent, numit Andrei Pavel, care are 32 de ani, e in tenis de multa vreme si a jucat o multime de meciuri. Luni seara, romanul a parut mai mult decat multumit dupa ce a castigat primul set la tie-break, l-a pierdut pe al doilea si apoi a condus cu 4-0 in cel de-al treilea", a notat "Los Angeles Times".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.