Dupa doar cinci etape din actualul sezon, unul care e foarte important pentru ca asigura calificarea directa a unei echipe romSport Total face o analiza a ceea ce s-ar putea ntimpla pe parcursul acestui campionat. Sub lupa sint evidentiatele debutului: CFR Cluj, Dinamo si Steaua. Primele clasate din acest moment in Liga I par principalele favorite la titlul de campioana.

Chiar daca Liga I e doar la inceput, si pina la sfirsitul ei se mai pot intimpla multe, deja se cam zaresc echipele care practica un joc mai bun decit al celorlalte combatante, fapt ce le confera un avantaj in cursa pentru titlul de campioana a Romaniei. CFR Cluj, Steaua si Dinamo sint formatiile ce deja s-au desprins, atit ca puncte, cit si ca nivel al jocului prestat. De asemenea, Poli Timisoara si Rapid, celelalte doua pretendente la titlul de campioana, sint in pierdere de turatie si le va fi foarte greu sa revina.

PE DOUA FRONTURI
Steaua: sanse 40%

PROGRAM: Fara indoiala, echipa care are un tintar infernal, cel mai greu dintre cele trei. Asta chiar daca Dinamo se va califica in grupele Cupei UEFA, dat fiind adversarii pe care-i va intilni echipa campioana in Liga Campionilor. Insa ceea ce poate constitui o contrapondere la acest program e lotul destul de solid pe care au reusit sa-l adune cei din Ghencea. Mai ales ca Mihai Stoica si Cosmin Olaroiu incearca din greu sa mai convinga jucatori sa joace sub culorile ros-albastre. Si pina acum echipa campioana a izbutit sa demonstreze ca-si poate odihni destui jucatori inainte de un meci important, rezervele reusind sa nu scada din calitatea jocului prestat de echipa.

LOT DE JUCATORI: Chiar daca in acest moment Goian, Radoi, Iacob sint iesiti din circuitul primei echipe, toti fiind accidentati, Steaua are jucatori care-i pot inlocui cu succes pe cei trei. Baciu, Lovin sau V. Badea au demonstrat ca pot fi, la nevoie, solutii viabile pentru meciurile in care titularii posturilor lor stau pe banca sau in tribuna. De asemenea, lotul ros-albastrilor, ce numara cel putin doi fotbalisti pe acelasi post, este unul care reprezinta un garant al andurantei pe care o va avea Steaua pe cele doua fronturi: campionat si Liga Campionilor.

TRIDENT DE VIS
Dinamo: sanse 30%

PROGRAM: Si pentru ciini programul acestui tur de campionat poate deveni unul foarte greu, asta in cazul in care ei ar trece de formatia greaca Xanthi, viitorul adversar din Cupa UEFA. O izbinda i-ar duce in grupele competitiei mai sus-amintite, iar cele patru jocuri de acolo ar da batai de cap oficialilor dinamovisti. O problema ar fi lotul, care nu pare la fel de echilibrat valoric precum cel al Stelei. Rednic are la dispozitie 14-15 jucatori foarte buni, dar cei care sint in afara acestora nu se pot ridica cu succes la nivelul primilor. Daca tehnicianul ar fi nevoit sa se bazeze la vreun meci pe Ropotan, Predescu si Codreanu, forta de joc a ros-albilor ar fi mult diminuata.

LOT DE JUCATORI Cu un trident ofensiv care, cel putin pina acum, a demonstrat ca formeaza cea mai puternica linie de atac din Liga 1, Dinamo se poate arata echipa care sa inscrie cele mai multe goluri in acest sezon. Numai ca lotul actual pare destul de subtire atunci cind vine vorba de celelalte compartimente ale formatiei din Stefan cel Mare. Daca Moti sau Radu Stefan sint suspendati sau se accidenteaza, mari probleme vor aparea in sistemul defensiv al ciinilor. Solutiile L. Goian, Pascovici sau Galamaz nu sint deloc unele care sa scuteasca de griji fanii sau antrenorul.

DOPINGUL DORINEL
CFR: sanse 30%

PROGRAM: Echipa cu un singur scop anul acesta: locul intii si calificarea directa in grupele Ligii Campionilor. Si, judecind dupa lot si dupa program, trupa lui Dorinel Munteanu pare in stare de realizarea acestui obiectiv. Cu destui jucatori experimentati, plus portughezii, obisnuiti cu un campionat de uzura, CFR-ul poate emite pretentii la titlul de campiona. Cravasati de experienta lui Dorinel Munteanu, clujenii au un inceput foarte bun in actualul campionat, singurul lucru care ramine o necunoscuta fiind capacitatea jucatorilor de a face fata unei presiuni ce va deveni tot mai mare o data cu sederea lor pe primul loc al Ligii 1. Din fericire pentru ei, neangrenarea in nici o cupa europeana pare a fi un avatanj substantial.

LOT DE JUCATORI: Pe linga faptul ca jucatorii lui Dorinel Munteanu se accidenteaza foarte greu, lotul clujenilor este unul bine echilibrat. Cu atacanti puternici, gen Anca, rapizi ca R. Surdu sau imprevizibili precum Tilinca, CFR a inscris deja 14 goluri, cele mai multe din Liga 1. Nici la capitolul goluri incasate nu sta mai rau, dar in ambele cazuri se poate spune ca formatiile pe care le-a intilnit nu sint atit de puternice. De asemenea, si portughezii cumparati in vara par a se fi acomodat destul de repede cu stilul lui Dorinel, si s-ar putea sa faca diferenta in cazul unor meciuri cu miza.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.