Nemultumit de evolutia echipei sale in partida cu Steaua, patronul Farului Constanta, Gheorghe Bosanceanu, si-a acuzat dur jucatorii, sugerand ca acestia nu s-ar fi omorat cu firea pe teren in confruntarea cu "ros-albastrii". Mai mult, finantatorul gruparii de la malul Marii nu s-a oprit doar la vorbe, ci a trecut si la fapte. Concret, fotbalistii Farului au fost amendati drastic de conducere, lor imputandu-li-se ultimele rezultate din campionatul primei ligi, 0-1 "acasa" cu Unirea Urziceni si 0-3 cu Steaua, la Bucuresti.

Astfel, Laurentiu Florea si Razvan Farmache au fost amendati cu cate 5.000 de dolari, Iulian Apostol cu 10.000 de dolari iar George Curca si Mihai Gurita cu cate 15.000 de dolari, ultimului retragandu-i-se totodata si banderola de capitan al echipei. De asemenea, portarul George Curca nu va mai fi titular in urmatoarele meciuri. Totodata, pentru infrangerea suferita in fata nou-promovatei Unirea Urziceni, toti titularii din acel meci au fost penalizati cu cate 2.000 de dolari, in timp ce capitanul Mihai Gurita va scoate din buzunar suma de 4.000 de dolari. De asemenea, rezervele care au intrat pe parcurs in teren vor achita 1.000 de dolari, iar Florin Maxim va mai plati alti 300 de dolari din cauza usurintei cu care a luat cartonasul galben ce a dus la eliminarea sa.

Conform directorului executiv al Farului, Florin Chiforeanu, jucatorilor li se vor retine banii din drepturile salariale, iar daca echipa isi va indeplini obiectivul la sfarsitul campionatului, adica participarea in cupele europene, e posibil ca amenzile sa fie sterse. "Din pacate, am fost obligati sa luam niste masuri drastice. Acestea au avut la baza meciurile cu Unirea Urziceni si Steaua. Cauzele care au dus la aceste rezultate au fost nerespectarea sarcinilor de joc, lipsa de combativitate si atitudinea unor jucatori. Nu admitem decat daruire pentru clubul la care joaca si pentru oras", a afirmat Chiforeanu, care a adaugat ca antrenorii echipei nu au fost amendati deoarece nu li s-a gasit nici o vina.

Jucatorii constanteni au fost anuntati de sanctiuni in cadrul unei intalniri cu patronul Gheorghe Bosanceanu, care a avut loc ieri dimineata, inainte de plecarea echipei in cantonamentul de la Campina. La finalul acestei intrevederi, Bosanceanu a cerut sa se urce in autocar doar fotbalistii "care au dorinta si atasament pentru club". Toti jucatorii s-au urcat in masina si au plecat la Campina.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.