Deceptie. Spania a castigat lejer partida cu Serbia-Muntenegru si detinatoarea titlului suprem a parasit Mondialele masculine de baschet in faza "optimilor".

Sarbii au trecut cu greu de faza grupelor la Mondialele masculine de baschet din Japonia. Calificarea obtinuta cu forcepsul nu le-a fost de niciun folos jucatorilor pregatiti de Dragan Sakota, intrucat Spania a castigat lejer meciul din optimile de finala, scor 87-75. Gratie succesului, ibericii au promovat in "sferturi", unde vor intalni Lituania. De-acum e clar, Serbia-Muntenegru este fosta campioana a lumii. Mai pastreaza titlul pana ce se va juca finala.

Lituanienii, mai inspirati

Italienii nu vor uita prea curand meciul pierdut contra Lituaniei. Lacrimile nu le vor fi de niciun folos, pentru ca balticii au speculat greselile peninsularilor si au obtinut un succes meritat. Vicecampioana olimpica este al doilea nume mare eliminat in weekendul trecut la Saitama. Spre deosebire de Lituania, Turcia n-a avut probleme cu Slovenia, desi diferenta finala n-a fost prea mare, 90-84.

La un pas de surpriza

Germania s-a uitat de sus la echipa Nigeriei, inca dinainte de a incepe meciul. Africanii s-au facut ca nu vad privirile batjocoritoare ale adversarilor si s-au straduit sa le raspunda doar prin joc. A fost unul chinuitor pentru Dirk Nowitzki & Co. Nemtii au invins la un singur punct, 78-77, si pot sa multumeasca din plin Celui de Sus pentru ajutor.

Urmasii zeitei Atena

Grecii se dovedesc demni urmasi ai zeitei Atena Nike, adica Atena cea victorioasa. Elenii au depasit, ieri, in ultima partida din "optimi", reprezentativa Chinei, 95-84, si au pus capat visurilor de marire ale celui mai inalt baschetbalist de la CM, Yao Ming (2.29 m).

Primele "sferturi", maine

Argentina - Turcia si Spania - Lituania sunt cele dintai partide din sferturile de finala ale Mondialelor din Japonia, meciuri ce se vor disputa maine. Miercuri se vor desfasura "socurile": SUA - Germania si Franta - Grecia.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.