Prejudiciu. Patronul echipei de fotbal Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, s-a ales cu trei plangeri penale la Parchet, fiind acuzat ca, in complicitate cu o retea de persoane si de firme, ar fi sustras zeci de milioane de euro din buzunarele statului

Directia Generala a Finantelor Publice Dolj a formulat prima acuzatie pentru un teren vandut in aprilie 2006, la pret subevaluat, in urma caruia patronul Universitatii Craiova a incasat peste 2,55 milioane euro.

Prejudiciul creat prin sustragerea de la plata taxelor notariale depaseste 27,647 milioane lei.
A doua plangere penala este formulata impotriva lui Mititelu si a apropiatilor sai - Gigel Preoteasa, Nuti Claudia Preoteasa (Negru), Fanel Trandafir si Iulian Siclitaru - acuzati ca au preluat terenuri si active in valoare de peste 11,750 milioane euro in dauna statului roman din patrimoniul Fermei nr. 2 Cernele a Statiunii de Dezvoltare Pomicola Dolj.

In ce priveste a treia plangere, aceasta se refera la firmele si persoanele asociate in grupul Maxitec din Craiova, care ar fi fraudat bugetul de stat cu peste 24,362 milioane lei. Din acest grup fac parte firmele Aagirom, Rallytop, Shoping Market, Europaper, Editie Speciala de Oltenia.

Cercetarile continua la Parchet pentru stabilirea tuturor celor vinovati si a prejudiciului total cauzat statului de reteaua lui Mititelu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.