Un antrenor penibil si o echipa de ratati s-au facut de rusine la Erevan, remizand aseara, scor 1-1, cu Armenia

Nationala Romaniei s-a umplut de rusine aseara, la Erevan, nereusind decat un egal, 1-1, in fata modestei Armenia, intr-un meci din prima grupa de calificare la CM din 2006. Asa s-a incheiat un an negru pentru fotbalul romanesc, in care, rand pe rand, seful federatiei, Mircea Sandu, cel al ligii, Dumitru Dragomir, subordonati ai acestora, jucatori de la Nationala sau din campionatul intern au fost implicati in scandaluri care au condus la degradarea fotbalului romanesc. Mai mult decat atat, cu un antrenor agramat care se vede senator (!?) si care nu-si da seama ca nu mai are nici o tangenta cu fotbalul actual, Nationala sta sa rateze al treilea turneu final consecutiv. Scuza absentelor din lot nu tine, pentru ca am intalnit un adversar mai mult decat modest. Armenia a jucat cu elan, cu dorinta, simplu si direct. Atat. Pe scurt, fotbalul de acum 50 de ani. Din pacate, ai nostri n-au ramas nici macar la nivelul anilor '90 sau, treaca de la noi, al anilor '80. Nationala nu joaca nimic, si asta nu de ieri, de alaltaieri. Iordanescu a fost tinut de rezultatele unei generatii care juca singura, sub bagheta lui Hagi. In preliminariile precedente s-a vazut pentru prima data ca Iordanescu nu inseamna ca antrenor decat experientele ratate de la nationala Greciei si de la Rapid. Sandu a mers pe mana lui, iar ambii pe mana politicului. Cat despre jucatori, ce-ar mai fi de spus? Au avut dreptate. Nu sunt nationala de second-hand, nici nationala B, nici de betivi, nici de drogati. Sunt o nationala de ratati. Au intrat in "silenzio stampa" si au amenintat presa ca vor vorbi doar pe teren! Am vazut cum! Sa fii dominat de Armenia, sa te uiti cum fotbalisti de care n-au auzit nici vecinii lor rateaza ocazie dupa ocazie, sa tremuri pentru un egal (ce minge a scos Stelea in ultimul minut!) contra unei echipe care marcase un singur gol pana acum, in patru meciuri, sa nu reusesti o faza mai acatarii timp de 90 de minute (pana si la gol, Marica era sa rateze), ei bine, toate astea nu inseamna decat bomboana pe coliva fotbalului romanesc. Chiar a fost nevoie sa vina un astfel de meci pentru a ne arata ce am fost si ce am ajuns? Oare Sandu, Dragomir si Iordanescu vor intelege, macar acum, ca timpul lor s-a dus? Vor avea onoarea (daca stiu ce este) sa plece si sa-i lase pe altii? Daca da, atunci mai avem o sansa.

Filmul unui cosmar

Surprinzator, meciul de aseara a inceput cu dominarea gazdelor, care au avut si marile ocazii ale primei reprize. Voskanian a scapat singur cu Stelea in minutul 5, insa "veteranul" de 37 de ani a blocat la marginea careului mare, pentru ca acelasi jucator armean sa suteze periculos in minutul 25 de la cativa metri, cand a fost blocat excelent si decisiv de catre Barcauan. Voskanian si-a continuat reprezentatia in minutul 36, cand a scapat din nou singur cu Stelea, dar "Arnold" a blocat din nou, si in minutul 43, cand a sutat de la distanta aproape de vinclul portii romanilor. In minutul 45, Manuciarian a driblat doi romani si a sutat pe jos la coltul scurt, mingea fiind prinsa de Stelea. Intre timp, "tricolorii" au lovit pe contraatac, o pasa in adancime a lui Paraschiv gasindu-l bine plasat, la limita ofsaidului, pe Marica, iar acesta a marcat primul sau gol la Nationala, ce-i drept cu unele emotii, mingea sutata de la 18 metri trecand pe sub mana lui Bete (minutul 29). Repriza a doua a fost un cosmar pentru Romania. Armenii au preluat conducerea jocului, Dohoian a prins un sut de senzatie din careu (dupa un corner in care marcajul n-a existat) pentru egalare, iar Stelea a facut minuni in prelungiri. Ai nostri s-au remarcat doar printr-o cadere in careu a lui Marica (acesta avea culoar bun sa continue faza) si un sut al lui Fl. Bratu retinut de Bete. Si prin Mutu, prezent in tribuna, singur si trist. La fel ca imaginea unei nationale care, acum cativa ani, speria orice adversar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.