Dificil. Jucatorii din NBA au razbunat eliminarea SUA din turneul olimpic de acum doi ani printr-o victorie extrem de muncita in fata celor din Puerto Rico

Cand a sunat adunarea la lotul national, Mister K, cum este supranumit Mike Krzyzewski, antrenorul SUA a adunat ce-a considerat ca e mai bun in NBA. Omul n-a gresit, dar a avut viata amara inca din primul meci al Mondialelor masculine de baschet din Japonia. Puerto Rico, echipa care a eliminat SUA din semifinalele turneului olimpic, s-a pus vartos pe treaba. Carlos Aroyo, un conducator de joc genial, le-a innodat mainile si picioarele vedetelor platite cu sute de milioane de dolari in fantastica intrecere numita NBA. L-au sprijinit Ayuso, Dalmau si Apodaca. Pana aici, nimic senzational. Cei patru portoricani sunt toti sub doi metri. Ba chiar si sub 1.90, cazul genialului Aroyo, care masoara doar 1.88. Americanii, toti colosi de peste doi metri s-au straduit trei sferturi din cele patru ale meciului sa le puna piedici piticilor care forfoteau pe langa burtile lor. Daca in aparare s-au descurcat, atacul l-a facut pe Mister K sa-si faca parul claie de paie. Starurile din NBA s-au vazut blocate sub panou de niste pitici cu puteri magice. Culmea, Puerto Rico a ajuns la Mondiale beneficiind de un wild-card, intrucat nu se calificasera in preliminarii.

Toro, primul ne-rus care a rapus SUA

Antrenorul portorican Julio Toro este un adevarat monument viu in tara sa. Omul cu parul alb, Toro a reusit, la cei peste 60 ani ai sai, o performanta rarisima. El este primul antrenor din lume de alta origine decat ex-sovietica, care a reusit sa ingenuncheze reprezentativa SUA. Portoricanii i-au oprit pe americani din cursa olimpica pentru titlu acum doi, la Atena. Din pacate pentru el, Toro n-a reusit sa repete performanta, sambata, la Sapporo.

Campionii mondiali, ciuca batailor

Serbia-Muntenegru, tara care a reusit sa castige titlul mondial chiar in fieful americanilor, la Indianapolis, acum patru ani, e o echipa greu de recunoscut. Jucatorii lui Dragan Sakota si-au trecut deja doua infrangeri in catastif. Primii care i-au invins pe detinatorii titlului au fost nigerienii, care au tarat pe jos efectiv cu ex-iugoslavii (sarbul Marinkovic doborat de nigerianul Udoka, foto medalion), 82-75. A venit apoi randul francezilor, 65-61. "Cocosul galic" s-a descurcat sa iasa invingator chiar si fara Tony Parker, accidentat chiar cu o zi inainte de startul Mondialelor.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.