Cel de-al doilea scandal al meciurilor trucate din fotbalul italian a mai facut o victima printre echipele din Serie A. Clubul Reggina s-a ales cu o penalizare de 15 puncte, dar isi va pastra locul in prima liga, in urma deciziei luate de Tribunalul Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC).

Magistratii din Napoli l-au acuzat pe presedintele Regginei, Lillo Foti, precum si pe trei arbitri, doi asistenti si un responsabil cu delegarea "centralilor" ca ar fi incercat sa "predetermine rezultatul" a sase partide din sezonul 2004-2005. Oficialul clubului italian a primit o suspendare de doi ani si sase luni si a fost amendat cu suma de 30.000 euro de catre Tribunalul FIGC.

De asemenea, clubul Arezzo a primit acordul de a ramane in Serie B, cu o penalizare de noua puncte. Suspiciuni de nereguli vizeaza meciul Arezzo - Salernitana, scor 1-0, din Serie B, disputat in sezonul 2004-05. Implicati in acest meci, Stefano Titomanlio, arbitru asistent, si Gennaro Mazzei, fost responsabil al FIGC insarcinat cu desemnarea arbitrilor, au fost suspendati pentru trei ani.

La cererea procurorului, un oficial al clubului AC Milan, Leandro Meani, a fost suspendat pentru trei luni deoarece a trecut sub tacere neregulile de la meciul Arezzo - Salernitana.