Victor Piturca si-a calcat pe inima si l-a inclus pe George Ogararu (foto) pe lista stranierilor pentru meciul cu Bulgaria. El a fost speriat de omologul Stoichkov, care i-a folosit pe Petrov si Berbatov pe partea stanga a atacului, in amicalulcu Tara Galilor

Dupa ce, in incapatanarea-i caracteristica, Piturca s-a facut ca nu vede evolutiile bune ale lui Ogararu din ultimele doua sezoane, selectionerul l-a inclus pe fundasul dreapta al lui Ajax in lotul pentru meciul cu Bulgaria, din preliminariile lui Euro 2008. Piti a fost obligat sa isi calce pe inima prin faptul ca nu avea in lot nici un fotbalist care sa il poata stopa pe Martin Petrov sau Barbatov.

"Antrenorul lui Ajax nu intelege de ce nu e convocat Ogararu la Nationala? Nu-i nimic, o sa inteleaga el", declara, enigmatic, Victor Piturca, in urma cu aproximativ doua luni. Selectionerul avea un zambet superior, lasand sa se inteleaga faptul ca el este singurul care il cunoaste pe "adevaratul Ogararu", cel care "face cel putin o greseala grava pe meci". Microbistii de rand nu au putut intelege niciodata atitudinea lui Piturca fata de fostul sau elev, punand-o pe seama orgoliului sau, in cel mai rau caz, unor interese personale. In aceste circumstante, comunicatul de ieri al Federatiei Romane de Fotbal, in care a fost anuntata lista "stranierilor" pe care se conteaza pentru meciul cu Bulgaria, a reprezentat o reala surpriza. In premiera pentru "era Piturca", numele lui Ogararu apare pe lista jucatorilor pasibili de convocare.

Stoichkov l-a bagat in sperieti

In putinul timp petrecut pana acum la Ajax, Ogararu nu putea sa devina jucatorul perfect dorit de Piturca. Mai mult, ex-stelistul nu a evoluat in toate minutele jucate de "lancieri" in acest sezon, spre deosebire de perioada in care a jucat la Steaua, cand nu rata nici un minut. Ceea ce l-a determinat pe selectioner sa isi schimbe decizia de a nu-l convoca pe Ogararu este strategia folosita de Hristo Stoichkov in timpul amicalului sustinut de Bulgaria, in deplasare, cu Tara Galilor. Observand ca Romania are probleme pe partea dreapta a apararii, acolo unde Contra si Badoi pot fi depasiti cu usurinta, tehnicianul bulgar i-a pus pe Martin Petrov si pe Berbatov sa actioneze cu preponderenta pe partea stanga a atacului Nationalei de la sud de Dunare. Piturca a sesizat pericolul si a decis sa isi calce pe inima si sa cheme un jucator valoros, care sa faca fata oricarui adversar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.